SCENE KAO IZ HORORA / Otac djece koju je napao pas za RTL: 'Tražit ću najstrožu kaznu za vlasnika. Tko je zakazao? Svi, pa i Dumovec'

Kazao je i kako su sve prijavili policiji koja je odvela psa i vlasnika te da čekaju daljnje postupanje

23.9.2022.
19:25
VOYO logo

Šokantno jutro pred školom u zagrebačkom naselju Gornje Vrapče. Podivljali pas napao je prvo djevojčicu, zatim i njezina brata, a potom odrasle koji su ih išli zaštiti.

Tom opasnom belgijskom ovčaru to nije prvi put, na što su stanovnici i upozoravali, a o horor scenama svjedoči i snimka nadzorne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac napadnute djece Bernard Čol RTl-ovoj reporterki Ani Mlinarić je kazao kako su njegova kćer i sin u šoku.

"Svi smo u šoku. Došao sam reći da apeliram na sve službe koje su odgovorne na ovakve stvari da počnu raditi svoj posao da više niti jedno dijete ne bude žrtva ovakvog nasilja, da ne nosi kroz život fizičke i psihičke posljedice koje će moja djeca nositi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vrapče na nogama /

RTL doznaje - isti belgijski ovčar ovaj tjedan već napao četvero djece: 'Zaskočio me, pobjegao sam u školu'

Image
vrapče na nogama /

RTL doznaje - isti belgijski ovčar ovaj tjedan već napao četvero djece: 'Zaskočio me, pobjegao sam u školu'

Na pitanje tko je reagirao, a tko zakazao, Čol decidirano odgovara - svi.

"Prvo vlasnik. Tražit ću najstrožu moguću kaznu, neću odustati niti jedne sekunde. A ostali - Dumovec. Pas je bio na tri dana na promatranu, a oni su ga pustili van", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako su sve prijavili policiji koja je odvela psa i vlasnika te da čekaju daljnje postupanje. Kazao je i kako će njegova djeca svaki dan morati dolaziti u bolnicu.

Marko Bosiljko iz Gornjeg Vrapča kazao je za RTL kako u tom kvartu desetljećima probleme prave psi koji se, kako je istaknuo, šeću na daljinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlasnici koji puste pse da se šeću kao da je javna livada, što nije. Ti svi psi kao ne grizu, ali nitko od njih ne zna kako se ponašaju i s čim se može suočiti. Moje dijete svakodnevno kada ide u školu suočavamo se s istim problemom da me nazovu na mobitel i kažu da je neki pas na putu i da ne mogu proći. Razgovarali smo s ravnateljicom škole, ali nismo imali produktivan razgovor. Ravnateljstvo je puno puta sklopilo oči na probleme, navodili su imena vlasnika, neki od njih prate djecu u školu. Do dan danas problem nije riješen", kazao je.

Bosiljko je kazao i kako je nekoliko puta prijavljivao napade pasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavi se jednom, drugi put, treći put pas se nađe na ulici. Prijavljujemo policiji i nadzornim tijelima. Apeliram na sva tijela koja se bave time da počnu taj problem ne marginalizirati i shvaćati ozbiljnije. Do sada nije bilo ozbiljnih žrtava. ovo je, na sreću ili žalost, prvi slučaj gdje se nešto ozbiljnije dogodilo, ali ne po život opasno. Možda je dobra opomena na vlasnike da kontroliraju životinje i odgovornije pristupe situaciji", kazao je.

Ističe i da nakon prijave policija nekad obavi odličan nadzor, no nekad se uopće ne pojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često puta je bio problem kada psa ne bi uspjeli naći tamo gdje je prijavljen nego bi bio u kontroliranim uvjetima, u nečijem dvorištu i onda bi otišli", kazao je.

Kazao je kako očekuje da svi počnu razmišljati o ovom problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Mjesnim odborom je dogovoreno da se digne kaznena prijava protiv vlasnika. To je početak, a kraj je da se vlasnici opamete i počnu odgovornije ponašati prema svojim životinjama", kazao je.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo