PREVIRANJA NA SJEDNICI / Otkazana Županijska skupština Šibensko-kninske županije: Petrina tvrdi da nije ni konstituirana

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za Mandatno-imunitetno povjerenstvo glasovalo je 20 članova Županijske skupštine od 41 prisutnog vijećnika

31.7.2017.
11:51
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Druga sjednica u novom sazivu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije koja se trebala održati u ponedjeljak ujutro u Šibeniku, otkazana je nakon tvrdnji vijećnika Stipe Petrine da se na konstituirajućoj sjednici nije poštovala zakonska procedura izbora Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Za Mandatno-imunitetno povjerenstvo glasovalo je 20 članova Županijske skupštine od 41 prisutnog vijećnika. Po zakonu za izbor Povjerenstva treba većina, a pročelnica Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije Edita Grubišić potvrdila je da je taj broj glasova dovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To joj je već treći put u kratko vrijeme da radi istu grešku," rekao je na početku sjednice Stipe Petrina. Nakon njegovog istupa predsjednik Skupštine zatražio je 15 minuta stanke, te nakon konzultacija objavio da se sjednica odgađa dok se ne konzultira Ministarstvo uprave i preslušaju tonski zapisi s konstituirajuće sjednice.

Ako se Petrinine primjedbe pokažu istinitim, još uvijek ima vremena za konstituiranje Županijske skupštine Šibensko-kninske županije jer je zakonski rok za to 90 dana od dana održavanja lokalnih izbora. Sljedeća sjednica, bilo konstituirajuća bilo redovna, ovisno što će pokazati konzultacije i preslušavanje materijala, bit će sazvana telefonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo