25. po redu! / Otkivena nova krivotvorena diploma: Nekoliko godina predavala biologiju i kemiju u Međimurju

Image
Foto: Igor Soban/Kristina Stedul-Fabac/Pixsell

Provjera vjerodostojnosti diploma i isprava zaposlenih u hrvatskim osnovnim i srednjim školama provodi se od 14. siječnja

5.7.2019.
14:30
Igor Soban/Kristina Stedul-Fabac/Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) priopćilo je u petak kako je otkrivena nova, ukupno 25. krivotvorena isprava u obrazovnom sustavu, i to kod osobe zaposlene u dvije osnovne škole u Međimurskoj županiji, te je u skladu s time pokrenuta odgovarajuća procedura.

Kako se ističe u priopćenju, riječ je o krivotvorenoj diplomi profesor/ica biologije i kemije sa Sveučilišta J. J. Stossmayera u Osijeku, Odjela za biologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoba je s krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila šest, a u drugoj sedam godina. Po otkrivanju nevjerodostojnosti diplome, pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima.

U hrvatskom obrazovnom sustavu do sada je, tako, otkriveno ukupno 25 nevjerodostojnih isprava, osam svjedodžbi i 17 diploma, i to devet diploma Sveučilišta u Zagrebu, tri inozemne (Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu, Sveučilište u Grazu, Sveučilište u Ljubljani), dvije Sveučilišta u Osijeku, te po jedna sveučilišta u Zadru, Rijeci i Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po naputku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, provjera vjerodostojnosti diploma i isprava zaposlenih u hrvatskim osnovnim i srednjim školama provodi se od 14. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo