Proslavili se genijalnim objavama / Otkrili smo tko stoji iza duhovitih objava HGSS-a: 'Postale su naš zaštitni znak'

Image
Foto: HGSS/Twitter/RTL

Zbog svojih objava koje se mrežama prenose brzinom munje, nose titulu komunikatora godine

6.5.2019.
22:00
HGSS/Twitter/RTL
VOYO logo

A sada priča o najduhovitijim državnim službenicima. Godišnje odrade više od 800 akcija, a zaštitni znak Gorske službe spašavanja postale su zanimljive objave na društvenim mrežama.

Iz dana u dan prati ih sve više ljudi, a kako je počela turistička sezona, kreativni tim od 10-ak GSS-ovaca opet je crnim humorom krenuo 'spašavati' živote. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potekle su rijeke turista opčinjene prirodnim ljepotama Lijepe Naše. Ne znaju svi da strast prema napuhancima svih vrsta i oblika može biti kobna. Iz kreativne radionice HGSS-a zato je osvanuo novi genijalni tweet.

Iza svega stoji pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a

"Ono što želimo postići svojim tweetovima jest da na šaljiv način ljudima prenesemo i neku ozbiljniju poruku", kazao je Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dupini su plemenite životinje, no za pomoć u preživljavanju ipak je bolje računati na žurne službe i pozvati 112.

"Dakle, ako su poruke suhoparne, onda se neće toliko izdvojiti iz mase ostalih.  To je postao nekakav zaštitni znak GSS-a: da se i o ozbiljnim temama poput spašavanja i traganja može govoriti na jedan simpatični način koji je više prilagođen ljudima", smatra Kapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašavanje života, njihov je život

Spremni su za akciju u svakom trenutku, no od poziva u akciju - zaziru. Preventiva i edukacija veći su dio njihova posla. U šaljivi celofan upozorenja pakiraju i za domaće i za strane turiste.

"Interesantan je podatak da od 800 akcija koje GSS ima godišnje samo 15 posto otpada na strance, odnosno na turiste. Većina njih kad je na odmoru, naravno, malo se  opusti pa planine izgledaju niže, a otoci bliže", rekao je Kapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japanke na Biokovu više su nekakav sinonim i urbani mit o onima koji nepripremljeni idu na planinu. Znači, to su situacije koje možemo iskoristiti kao priliku i reći: O.K., nije se ništa dogodilo, ali bilo bi puno pametnije da ovo ne radite drugi put", istaknuo je Kapović.

Zbog svojih objava, koje se mrežama prenose brzinom munje, nose titulu komunikatora godine. Hit je bilo njihovo pismo turistima prevedeno na više jezika, a ostale njihove ideje pogledajte u videu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo