'Orbico' nije jedini koji je aktivirao zadužnicu / Otkrivamo: bez obzira na aktiviranje zadužnica, bude li 'Lex Agrokor' pokrenut, svi ostali postupci se obustavljaju!

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Vladi se u ovim trenutcima hitno dovršava Zakon o sistemski važnim tvrtkama kroz finalna usglašavanja HDZ-a i MOST-a

30.3.2017.
18:34
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Dok se čeka odgovor odlazi li Agrokor u stečaj ili će ga Martina Dalić stići spasiti svojim zakonom koji bi zaustavio ovu opasnu spiralu u koju bi Agrokor mogao povući i ostale kompanije i tisuće ostaviti na ulici bez posla - krenula je prisilna naplata od strane dobavljača. Štite svoj kapital jer kako kažu - Agrokor više ne kontrolira plaćanja.

Branko Roglić, vlasnik tvrtke "Orbico", potvrdio je za RTL Danas da je aktivirao zadužnicu. Riječ je o oko 12 milijuna kuna. "Orbico" još od prosinca ne isporučuje robu Agrokoru. Kako neslužbeno doznajemo, oni nisu jedini koji su krenuli u naplatu svojih potraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o krizi u Agrokoru:

Mogao bi to biti pucanj u prazno, upozorava sudac trgovačkog suda Mislav Kolakušić jer će Vladina aktivacija tzv. 'Lexa Agrokora' sve ovakve pokušaje dobavljača učiniti besmislenima."

"Ukoliko bude pokrenut postupak po tom novom Zakonu, svi postupci drugi se obustavljaju i prekidaju. Postupak po zadužnici, stečajni postupak, ovršni postupci sve će se prekiniti, a novi postupci zbog naplate potraživanja neće se moći pokrenuti najmanje godinu i tri mjeseca", kaže sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi se u ovim trenutcima hitno dovršava Zakon o sistemski važnim tvrtkama kroz finalna usglašavanja HDZ-a i MOST-a. Kolakušić kaže kako je očito da se taj Zakon pisao samo za jednu tvrtku što je tvrdi protuustavno.

Izvori RTL-a govore kako je stajalište MOST-a da Ivica Todorić ne smije sudjelovati u prinudnoj upravi i restrukturiranju koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Adris grupe, dugogodišnjeg partnera Agrokora, poručuju da im oni neće raditi dodatne probleme i da nema govora da pokreću naplatu potraživanja. Na upit RTL-a odgovaraju da je Adris grupa uspješna kompanija koja zna što radi. Tvrde da njihovo poslovanje ničim nije ugroženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo