PROMOCIJA PLUS ZA RTL / Utrka za Pantovčak: Ako se pitaju žene - vodi Milanović! Muškarci imaju drugačije preferencije

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL, Davor Javorović/PIXSELL

Među ženama Zoran Milanović je gotovo 2 postotna boda popularniji od Kolinde Grabar-Kitarović

13.12.2019.
11:38
Nel Pavletić/PIXSELL, Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Muškarci bi na Pantovčaku većinom željeli da predsjednica ostane Kolinda Grabar-Kitarović, dok žene više preferiraju Zorana Milanovića. Pokazuju to rezultati preferencija predsjedničkih kandidata koje je za RTL provela agencija Promocija plus

Kada se pogleda cijelo biračko tijelo, predsjednica  i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek je u vodstvu s 26,8 posto u prosincu. SDP-ov kandidat Zoran Milanović bilježi potporu od 25,4 posto, dok je nezavisni kandidat Miroslav Škoro na 21 posto, a Mislav Kolakušić ima 10,6 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Među ženama Milanović gotovo 2 postotna boda popularniji od Grabar-Kitarović

No, kada se pogleda potpora među ženama i muškarcima, stvari stoje malo drugačije. Kada bi se pitale samo žene, u prvom krugu izbora pobijedio bi SDP-ov kandidat Zoran Milanović kojega preferira 27,7 posto ženskih ispitanica. Milanović među ženama bilježi 1 postotni poen veću potporu nego kada se pogleda cijela populacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu među ženama je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 25,9 posto, dok Miroslav Škoro bilježi potporu od 20,9 posto, gotovo identično kao i u cijeloj populaciji. Mislav Kolakušić među ženama bilježi potporu od 8,1 posto, čak 2,5 posto manje nego što ima u cijeloj populaciji.

Među muškarcima Grabar-Kitarović gotovo 5 postotnih poena jača od Milanovića

Među muškim ispitanicima u istraživanju s 27,6 posto najveću potporu ima Kolinda Grabar-Kitarović. Njezina potpora među muškarcima je oko jednog postotnog boda veća nego kada se gleda cijela populacija. Na drugom mjestu kod muških ispitanika je Zoran Milanović s 22,9 posto, što je dva i pol postotnih poena manje nego u cijeloj populaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu je Škoro kojeg kao svoj izbor za predsjednika u prvom krugu bira 21,1 posto muških ispitanika. Kolakušić među muškarcima bilježi potporu 13,2 posto što je dva i pol postotna poena više nego u cijeloj populaciji.  

Napomena:Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 5. do 9. prosinca 2019. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1300 punoljetna građana Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95%

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo