naručio bandić / Otkriven spomenik žrtvama Holokausta, Milanović komentirao napade iz Vlade: 'Plenković nije rekao ništa, kukavica'

Na svečanost otvaranja došli su preživjeli zatočenici logora

27.4.2022.
19:10
VOYO logo

Spomenik žrtvama Holokausta i ustaškog režima, koji je naručio pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon dugog čekanja i dogovaranja oko imena danas je otkriven.

Označio je početak Jom Hašoe, dana stradanja i junaštva židovskog naroda. Na svečanost otvaranja došli su preživjeli zatočenici logora, ali to je bila još jedna prilika za predsjednika države i ministre iz Vlade na jednom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade zbog Milanovića nisu bojkotirali događaj, naime upravo ovakvi događaji pokazuju da je neizvedivo ono što je premijer najavio. U ime Vlade je došla ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je kazala kako ne pada na pamet ni njoj ni njezinim kolegama ministrima da zbog nekoga tko je nasilnik, kako je nazvala predsjednika države, oni ne dolaze na javne događaje. 

Image
Prigodni govor... recimo... /

Prvo su otpjevali 'Neka cijeli ovaj svijet', a onda govor Milanovića: 'Što više EU novca dobiješ, više ga imaš'

Image
Prigodni govor... recimo... /

Prvo su otpjevali 'Neka cijeli ovaj svijet', a onda govor Milanovića: 'Što više EU novca dobiješ, više ga imaš'

Uz sadašnjeg, bili su tu i bivši predsjednici države, kao i predstavnici nacionalnih manjina. Zoran Milanović osvrnuo se i na raniji događaj u Saboru, kada je zastupnik Zekanović aludirao da je Milanović ovisan o kokainu. Milanović je izjavio kako je on prevelike i prejak da bi se dao na taj način provocirati, no da se pita kako policija nije reagirala ukoliko su dobili dojavu da jedan saborski zastupnik u ruci drži nešto što bi mogao biti kokain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Švedska ministrica vanjskih poslova je moja frendica. Znamo se 100 godina. Sorry, ja sam hrvatski predsjednik. Toliko o crvenjenju. Plenković je jučer bio nejasan, očekivao sam da kaže da je predsjednik Republike potpuno poludio i idem se boriti samo da spriječim to što predsjednik govori ili je trebao reći da se u biti slaže sa mnom. On nije rekao ništa, tipična kukavica, tipične udbaške smicalice i onda je pustio danas Zekanovića, herojskog zeca. Ja znam dobro što sam rekao. Hrvatska prva, not America first'', rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo