drugačija proslava / Otkriveni detalji proslave Oluje u Kninu: Milanović ne želi da HOS bude dio protokola, govor će držati i Gotovina

Predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković zajedno će obilježiti ovogodišnju jubilarnu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja

25.7.2020.
14:30
VOYO logo

Ovogodišnja proslava vojno-redarstvene akcije Oluja bit će drugačija od svih dosadašnjih, zbog okolnosti epidemije koronavirusa.

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića doznaje se kako će presjednik Republike 4. kolovoza u večernjim satima organizirati svečani prijem za ratne zapovjednike na Kninskoj tvrđavi gdje će biti dodijeljena šest promaknuća te odličja ratnim zapovjednicima iz akcije Oluja koji ih još nisu primili. To su Đuro Dečak, Miljenko Crnjac, Marijan Marković, Luka Džanko, Nojko Marinović, Vinko Vrbanac, Rahim Ademi, Ante Kotromanović i Damir Krstičević.

Vodit će računa o epidemiološkim mjerama pa će stoga biti manje ljudi pozvano, a hrana se neće posluživati. Nastojat će se poslati poruka o važnosti tog dana.

Program idućeg dana, dakle 5. kolovoza, u dogovoru je s Vladom. Ujutro će se održati budnica, misa, događaji će se odvijati na glavnom kninskom trgu dok će se na tvrđavi dizati zastava, čitiati imena poginulih, a sve će se moći pratiti i na videozidu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRUSE SE DETALJI /

Plenković i Milanović zajedno na 25. obljetnici Oluje: Budno će se paziti da se ne ponovi Bljesak

Image
BRUSE SE DETALJI /

Plenković i Milanović zajedno na 25. obljetnici Oluje: Budno će se paziti da se ne ponovi Bljesak

Iz Ureda predsjednika očekuju da sve prođe dostojanstveno i kažu kako bi bilo neprihvatljivo da HOS bude dio protokola. 

Podsjetimo, pri obilježavanju akcije Bljesak u Okučanima predsjednik Milanović je napustio događaj zbog osoba koje su bile u odjeći s obilježjima HOS-a, odnosno s porukom ZDS.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan proslave Oluje u Kninu se očekuju govori predsjednika Milanovića, premijera Andreja Plenkovića, predsjdenika Sabora Gordana Jandrokovića, ali i umirovljenog generala Ante Gotovina ispred udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Što se pak tiče dolaska potpredsjednika Vlade, SDSS-ovog Borisa Miloševića, iz Ureda predsjednika navode kako on sam treba donijeti tu odluku te bi s Pantovčaka bilo neprimjereno postavljati bilo kakva očekivanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike