nisu bili u vrijeme lockdowna / Otkriveni novi detalji: 'Ćorić, Aladrović i Butković bili su u 'Klubu' u svibnju, lipnju i kolovozu!'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor

20.11.2020.
13:56
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Na devet zastupničkih pitanja koja je, vezano uz posjete tzv. Klubu u Slovenskoj ulici, saborska zastupnica platforme Možemo!, Sandra Benčić, 29. rujna uputila predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, članovima Vlade, te ravnateljici Ureda za unutarnju reviziju Karmeli Plazibat i ravnatelju državnog inspektorata Andriji Mikuliću, odgovorili su svi osim ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, kažu u platformi Možemo!

Kažu da su svi pritom odgovorili da u “Klubu” nisu bili u vrijeme lockdowna, u periodu od 19.03.2020. do 11.05.2020., ali su Josip Aladrović, Oleg Butković i Tomislav Ćorić na pitanje jesu li u “Klubu” bili prije ili poslije navedenog perioda odgovorili potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FAMOZNA SLOVENSKA 9 /

Susjedi Kovačevićeva 'Kluba' otkrivaju da se sastajalo i za vrijeme lockdowna: 'Inače jako tajnovito...'

Image
FAMOZNA SLOVENSKA 9 /

Susjedi Kovačevićeva 'Kluba' otkrivaju da se sastajalo i za vrijeme lockdowna: 'Inače jako tajnovito...'

"Ministar Josip Aladrović je odgovorio da je u „Klubu“ bio dva puta prije „lockdowna“ i tri puta nakon, i to po jednom tijekom svibnja, lipnja i kolovoza. Ministar Oleg Butković je u „Klubu“ boravio dva puta, nakon perioda „lockdowna“, jednom tijekom lipnja i jednom krajem kolovoza. Ministar Tomislav Ćorić je u „Klubu“ bio ukupno tri puta, nakon perioda „lockdowna“ i to u svibnju, lipnju i kolovozu", poručuju iz platforme Možemo! i nastavljaju:

"Sva trojica navela su kako je razlog njihovog boravka bilo neformalno druženje, a ministar Oleg Butković je naveo kako se radilo o kartanju na kojem je bilo četvero ljudi. Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor. Također, odgovorili su kako nitko od njih nije morao ostaviti mobitel na ulazu niti je itko od njih uočio brojač novca u prostorijama „Kluba“. S obzirom na to da ministri nisu dostavili potpune odgovore na pitanje „Ako ste bili u „Klubu“, koja je bila svrha dolaska i tko su bili drugi posjetitelji?“, zastupnica Benčić je svoj trojici ministara to pitanje postavila ponovno. Osim toga, platforma Možemo! javno postavlja dodatna pitanja: Zašto ministar Božinović nije odgovorio na postavljena pitanja? Što je točno ministar Aladrović, nadležan za resor koji je zbog korona-krize dijelio milijarde kuna potpora gospodarstvenicima, radio u “Klubu” u kojem su se iza zatvorenih vrata okupljali i brojni hrvatski gospodarstvenici, upravo u svibnju, lipnju i kolovozu, dakle u vrijeme kada su se davali ogromni državni poticaji", pitaju iz platforme Možemo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo