PRIHODI MARTINE BIENENFELD / Otkriveno kolika je plaća šefice zagrebačke Turističke zajednice! Do tog podatka su novinari morali doći preko suda

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Direktori sektora dobivaju 14.774,18 kuna neto, a voditelji odjela 10.884,86 kuna neto

3.5.2021.
12:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Visoki upravni sud u veljači ove godine donio je presudu prema kojoj direktorica Turističke zajednice grada Zagreba i bliska suradnica bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Martina Bienenfeld, mora odgovoriti na upit o plaćama i drugim detaljima rada koji joj je još u rujnu prošle godine poslala redakcija Net.hr-a

Prije presude suda i Povjerenik za informiranje Zoran Pičuljan u studenom prošle godine , dao je za pravo redakciji Net.hr-a te zatražio da se omogući "pristup preslici bruto plaće” za sedmero ključnih menadžera iz Turističke zajednice grada Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neto plaća Martine Bienenfeld je 19.501,80 kuna

Odgovore je Turistička zajednica, na kraju, poslala krajem travnja.

Iako je traženo da se navedu bruto iznosi plaća, u odgovoru je ipak poslan neto. Prema tom odgovoru neto plaća glavne direktorice Turističke zajednice Zagreba Martine Bienenfeld iznosi 19.501,80 kuna. Direktori sektora dobivaju 14.774,18 kuna neto. Voditelji odjela pak 10.884,86 kuna neto, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAGREB ČEKA BOLJE DANE /

Bienenfeld za RTL otkrila kakav as u rukavu imaju u turističkoj zajednici za spas sezone u Zagrebu

Image
ZAGREB ČEKA BOLJE DANE /

Bienenfeld za RTL otkrila kakav as u rukavu imaju u turističkoj zajednici za spas sezone u Zagrebu

Turistička zajednica Grada Zagreba sada zapošljava 52 osobe, a tvrde kako su taj broj u pandemiji smanjili, ali nisu otkrili na kojim pozicijama. 

Svaki direktor ima pravo koristiti službeni automobil

U prvom odgovoru koji je Net.hr dobio nakon slanja upita u rujnu, otkriveno je da su prihodi TZ GZ-a 2019. iznosili 83.935.760 kuna, 2019. godine su imali 62 zaposlenika, a 2020. 57 i da rashod za bruto plaće iznosi 10,93 posto cjelokupnih godišnjih rashoda TZGZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, svaki direktor Turističkog ureda TZGZ ima pravo koristiti službeni automobil, te je u odgovoru stajalo da se u tu svrhu koristi VW Passat iz 2016., a da su tu još tri službena automobila - VW Caddy iz 2013., VW Touran iz 2012., te VW Multivan iz 2007. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo