U PRITVORU JE / Otpustili ga iz službe: Hrvatski đakon iz Münchena je optužen za silovanje ministrantice (15)

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock.com
Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock.com

Silovanje se navodno dogodilo kad su đakon i ministrantica početkom svibnja putovali u Nürnberg

30.11.2018.
12:27
Ilustracija/Thinkstock.com
VOYO logo

Zbog optužbe za silovanje 15-godišnje ministrantice, Državno tužiteljstvo u Münchenu priopćilo je u četvrtak kako je početkom studenog na Okružnom sudu u Münchenu pokrenut kazneni postupak protiv 65-godišnjeg đakona koji je radio u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu.

Poznati dnevni list iz u Münchenu, koji je prvi objavio tu informaciju a koju su kasnije prenijeli i ostali njemački mediji, navodi kako se 65-godišnjeg đakona sumnjiči da je početkom svibnja ove godine silovao 15-godišnju ministranticu. Silovanje se navodno dogodilo kad su đakon i ministrantica početkom svibnja putovali u Nürnberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu se navodi kako je đakon nakon toga početkom svibnja bio uhićen i otad se nalazi u istražnom pritvoru, javlja fenix-magazin.

Prema izjavi glasnogovornik nadbiskupije München-Freising, optuženi đakon je neposredno nakon uhićenja odmah otpušten iz službe u Hrvatskoj katoličkoj župi München.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim da se radi o 65-godišnjem đakonu, iz Nadbiskupije München-Freising, a niti iz tužiteljstva ili policije, ne daju ime i prezime đakona niti bilo kakve druge informacija o komu se radi. Ni iz HKŽ München o tom događaju ne daju nikakve informacije a sve upite za taj događaj usmjeravaju na Pressestelle Nadbiskupije München-Freising.

Prema crkvenim pravilima, đakon je pomoćnik pri svečanoj liturgiji, ali on nije svećenik. Đakon ne može služiti sv. misu, niti ispovijedati ili podijeliti bolesničko pomazanje. U novije doba Crkva zaređuje za đakone i oženjene muškarce koji doživotno ostaju đakoni i ne mogu postati svećenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo