međunarodni projekt / Otvara se Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga: 'Zadar je idealna lokacija'

Pripadnici specijalnih snaga pokazali su što znaju na otvorenju Međunarodnog središta za obuku

10.12.2019.
19:40
VOYO logo

U Zadru se u srijedu otvara Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga. Prošle godine Hrvatska je s Mađarskom, Slovenijom i Bugarskom krenula u ovaj zajednički projekt.

Znaju onesposobiti neprijatelje

Najprije s tla, a potom i iz zraka. Pripadnici specijalnih snaga pokazali su kako mogu onesposobiti neprijatelje. Što znaju i mogu u zajedničkoj akciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zapovjedništva specijalnih snaga pokazat će i na otvorenju Međunarodnog središta za obuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zadar je lokacija koja odgovara i zbog vremenskih i geografskih uvjeta znači imamo mogućnost vježbanja letenja u planinskim uvjetima, u ravničarskom dijelu i iznad mora, a što se tiče klimatskih uvjeta imamo mogućnost vježbanja za vrijeme ljeta su velike temperature i za zimsko vrijeme iznad snježnih površina'', izjavio je pukovnik Tomislav Pušnik iz Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga.

Za specijalne operacije i nekonvencionalne zadaće obučavat će se posade višenamjenskog helikoptera iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bugarske, a centar u Zadru bit će otvoren i za druge pripadnike NATO saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas ste mogli vidjeti to je integracija specijalnih snaga zemaljskih sa zračnim specijalnim snagama to je ono gdje je glavni naglasak u ovom obučnom centru'', rekao je pukovnik Mirko Bošnjak, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga.

A oni koji završe zahtjevnu obuku koja ih čeka u Zadru bit će sposobni za izvođenje specijalnih zračnih operacija bilo gdje u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo