DOŠLI I STRANCI / Otvoren Advent u Zagrebu! Nikad manje kućica, ali ugostitelji već sada trljaju ruke, ovo je vrijeme kada zarađuju najviše

Kućice su postavljene na pet lokacija, a dio ugostitelja u svojim kafićima i restoranima proširio je gastro ponudu u sklopu programa Jingle Mingles

27.11.2021.
19:00
VOYO logo

Advent se vratio u Zagreb pa je i tradicionalno upaljena prva svijeća na Manduševcu koju je ove godine prvi put u ulozi gradonačelnika upalio Tomislav Tomašević.

Otvorene su adventske kućice kojih je tri puta manje nego rekordne 2019., a gradom vladaju goleme igračke koje su ovogodišnji glavni motiv najveće zagrebačke turističke manifestacije.

Uz bor na trgu, njih 180 postavljeno je i na plato Gradec i to s humanom namjerom. Naime, kupnjom božićnih ukrasa, 31-oj obitelji slabijeg imovinskog ukrasit će se jelke na Badnjak. Osim toga, umjesto Ledenog parka na Tomislavcu su ove godine postavljene divovske igračke koje mame mališane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
divna priča božićnog drvca /

Divna priča božićnog drvca na Trgu Bana Jelačića: 'Posadila ga je moja prerano preminula baka, najviše mu se raduje djed'

Image
divna priča božićnog drvca /

Divna priča božićnog drvca na Trgu Bana Jelačića: 'Posadila ga je moja prerano preminula baka, najviše mu se raduje djed'

Zagrebački advent prvog dana primamljiv je i turistima koji su u metropolu došli iz BiH, Indije, ali i Beča gdje je Advent otkazan. 

U svakom slučaju svi oni ove godine umjesto 220 kućica koliko ih je bilo rekordne 2019. godine, sada će moći delicije isprobati na njih tri puta manje, ali na pet lokacija. Nalaze se na Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, u Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovu šetalištu. Čak devet kućica ima bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, Marin Medak.

"Prihod je jako bitan jer bez tog prihoda bi morali davati otkaze, a ovako s obzirom na prihod nećemo morati davati otkaze i i prezimit ćemo i to nam je jako bitno, a svake godine smo radili na sedam kućica", kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dio ugostitelja u svojim kafićima i restoranima proširio je gastro ponudu u sklopu programa Jingle Mingles. Ugostitelj Kristijan Mak govori kako je Advent vrijeme kada imaju najviše posla pa im ovaj program daje i dodatnu zaradu. 

U germ knedlama, pitama od višanja i jabuka pa sve do bakalara kojeg nudi jedan zagrebački restoran, građani će moći uživati sve do 8. siječnja do kada i službeno traje Advent u Zagrebu koji je otvoren danas i to paljenjem svijeće na Manduševcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo