SUROV ČIN / Otvoreni ormar opet otvoren, ali: Tko je i zašto zapalio ormar s odjećom za siromašne i beskućnike?

Donirana odjeća i obuća nestala je u plamenu. No, nisu izgorjele volja i želja za pomaganjem drugima

28.3.2019.
21:10
VOYO logo

Otvoreni ormar, mjesto je na kojem su Zagrepčani donosili odjeću i obuću za potrebite, a oni su sve što im je trebalo mogli i uzeti, jutros je zapaljen. No, mjesto je nepoznat netko mogao uništiti, ali ne i duh pomaganja. Uskoro će volonteri i idejna začetnica projekta Otvoreni ormar ponovno oživiti.

Donirana odjeća i obuća nestala je u plamenu. No, nisu izgorjele volja i želja za pomaganjem drugima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kao da mi je kuća izgorjela, eto, tako se osjećam. Cijelo jutro sam ovdje i ne mogu to ni gledati. Zahvaljujući vama i ljudima koji su mi došli dati potporu ne smijem odustat. Borit ću se i u inat svima napravit ćemo novi ormar'', kazala je Nataša Šulek, pokretačica projekta Otvoreni ormar.

Tužna vijest na noge je digla mnoge građane i ubrzo je pomoć počela pristizati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 mjeseci ovo je bilo mjesto na kojem su građani ostavljali odjeću, obuću i druge potrepštine, a svi oni kojima su bile potrebne mogli su ih uzeti. Zahvaljujući vrijednim rukama volontera, Otvoreni ormar će ponovno zaživjeti.

Među onima koji Otvoreni ormar žele spasiti našli su se i studenti novinarstva Sara Tomašković i Ante Peričić: ''Ovdje je bilo sve razrušeno, puno smeća i paljevine, drvo se zapalilo i sve je zapravo propalo. Uspjeli smo počistiti jedan dio, pomoći ćemo i dalje i zaživjet će ponovno nadamo se''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretačica projekta uvjerena je da je požar podmetnut. Iz policije poručuju da će sve okolnosti biti poznate nakon kriminalističkog istraživanja. U požaru nitko nije ozlijeđen, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, izbjegnuta je veća tragedija.

''Kompletan ormar bo je zahvaćen požarom, pristupamo akciji gašenja i gasimo ga unutar 10 minuta. Uvijek postoji opasnost od širenja ali brzom reakcijom je to spriječeno'', istaknuo je Goran Ružić, voditelj vatrogasnog odjeljenja JVP Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarci će nastaviti pomagati i traže pomoć grada kako bi ovo mjesto postalo sigurno. ''Da se pomogne da taj otvoreni ormar bude otvoren dok je pod nadzorom, a preko noći da se može zatvorit da se ovo više nikad ne ponovi'', kazala je Sanja Bijonda s Portala dobrote. A pomoć svih koji žele da ovaj ormar i dalje bude otvoren za one najpotrebitije – dobrodošla je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike