dogovor s tvrtkama / Ova općina u Hrvatskoj rekla je 'ne' radu nedjeljom: 'Nikoga nismo morali pitati dvaput'

Image
Foto: trgovina Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren'

15.12.2018.
16:04
trgovina Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Općine Martijanec Dražen Levak, u petak je s predstavnicima devet trgovačkih tvrtki koje rade na području općine, potpisao dokument punog naziva “Sporazuma o neradu radnika i zatvaranju prodavaonica mješovite robe na području Općine Martijanec nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom”, piše Regionalni tjednik.

To znači da će u 2019. sve trgovine mješovitom robom u nedjelju biti zatvorene. "Moram reći da se nismo nadali tako brzom i jednostavnom dogovoru. Nikoga nismo morali pitati dvaput, svi su se odmah složili s idejom o neradnoj nedjelji. Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren", kazao je Levak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovin primjerom poveli su se i u Svetom Đurđu, no neki se ne slažu s tim da bi trgovine trebale biti zatvorene nedjeljom. Načelnik općine Josip Jany s pet je trgovina na području općine dogovorio neradnu nedjelju, ali lanac trgovina ‘Metss’, u potpunosti je ignorirao inicijativu, piše Regionalni tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo