NE PRESTAJE PROZIVATI VLADU / Ovacije i pljesak gdje god se pojavi: Predsjednici novi mandat u džepu?

Pljesak posljednjih dana gdje god se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pojavi.

6.8.2018.
19:19
VOYO logo

Već nekoliko mjeseci predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kao da je u kampanji za novi mandat. Kulminacija, naravno, u Rusiji s reprezentacijom. 

Nekima je to bilo simpatično, nekima ne, no čini se da je upravo to predsjednici osiguralo najveću popularnost do sada. Iako još nije potvrdila da kreće u lov na drugi mandat, čini se da ga ima u džepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljesak posljednjih dana gdje god se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pojavi. Najprije na kninskim ulicama, a potom je pljesak nekoliko puta prekidao predsjedničin govor.

"A koliko možemo kad smo složni i jedinstveni pokazali su i naši nogometaši koji su kroz pravu nogometnu oluju pokazali svijetu tko su i kakvi su Hrvati - što mogu učiniti kad se ujedine domovinska i iseljena Hrvatska, osvojivši kao moralni pobjednici srca ljudi diljem svijeta!"

A čini se da je predsjednica više srca počela osvajati upravo za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva. Slavlje u svlačionici, pjesma s reprezentativcima pokazali su se kao veliki plus. 

I najnovija istraživanja to potvrđuju. Prema Cro demoskopu u lipnju prije nogometnog prvenstva predsjednica je imala potporu 15 cijelih 1 posto birača, u srpnju 17 cijelih 2 posto, a ovaj mjesec, nakon bodrenja vatrenih,ima potporu 20 cijelih 8 posto. Time je nakon 5 mjeseci preuzela poziciju najpopularnijeg političara.

"Radi se o dobrom marketinškom pozicioniranju I pojavljivanju u situacijama koje su bile od izuzetno velikog interesa javnosti, u prvom redu mislim na nogometno svjetsko prvenstvo", kaže politički analitičar Ivan Rimac.

I ne samo prvenstvo. Kampanja prije kampanje vidi se i na ulicama gdje predsjednica spremno pozira s građanima.

"Najbolja ste predsjednica, najbolja...."

Da će dobiti podršku HDZ-a već ranije nagovijestio je i premijer.

"Ukoliko ona želi biti kanditdat na predsjedničkim izborima krajem 2019. mislim da će dobiti potporu svih uključujući i predsjednika HDZ-a", rekao je Andrej Plenković.

No, bez obzira na najvljenu potporu stranke, Grabar-Kitarović i dalje proziva vladajuće, pa tako i jučer u Sinju. Vjerojatno je i to dio dobre markentiške promidžbe prije nego kampanja službeno počne.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike