SVI MILANOVIĆEVI LJUDI / Ovako bi mogla izgledati nova hrvatska Vlada

Image
Foto: RTL

Odmah nakon ponoći, kada je DIP objavio rezultate izbora po kojima Kukuriku koalicija osvaja većinu mandata u Saboru, počele su i kalkulacije kako će izgledati buduća Vlada.

5.12.2011.
12:12
RTL
VOYO logo

Hrvatski građani rekli su svoje na parlamentarnim izborima 2011. HDZ su poslali u oporbu, a u novom, sedmom sazivu Hrvatskog sabora najviše mandata osvojila je Kukuriku koalicija, njih 80.

Odmah iza ponoći, kad je Državno izborno povjerenstvo objavilo rezultate izbora, počele su kalkulacije kako će izgledati ta buduća Vlada.

Ono što je sigurno jest da će Zoran Milanović postati 10. hrvatski premijer koji će sastaviti 12. hrvatsku Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim predizbornim projekcijama, već odavno poznatim afinitetima određenih političara unutar Kukuriku koalicije, nova Vlada, koja bi trebala imati 17 ministarstava (nekima su promijenjena i imena), mogla bi izgledati ovako:

Osim već poznatog premijera, potpredsjednici Vlade najvjerojatnije će biti SDP-ovci Milanka Opačić i Neven Mimica te HNS-ovac Radimir Čačić, koji bi trebao preuzeti Ministarstvo gospodarstva.

Ministarstvo financija završit će u rukama Slavka Linića, dok će vrlo važno Ministarstvo vanjskih poslova, prema svemu sudeći, preuzeti HNS-ova Vesna Pusić.

U Kukuriku Vladi naći će se čak tri Ostojića. Ranko će preuzeti Ministarstvo unutarnjih poslova od Tomislava Karamarka; Rajko bi trebao postati novi ministar zdravstva, a IDS-ov Veljko ministar turizma.

Ministarstvo za regionalni razvoj trebao bi preuzeti jedan od dva SDP-ovca, Branko Grčić ili Zvonimir Mršić.

Potpredsjednici Vlade Milanki Opačić pripast će Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

Ministar mora i prometa trebao bi postati SDP-ov Zlatko Komadina.

Nova stara ministrica pravosuđa opet će postati Ingrid Antičević-Marinović. Podsjećamo, Antičević-Marinović je tu dužnost obnašala i u Račanovoj koalicijskoj Vladi. Ministar uprave je prema svemu sudeći Arsen Bauk.

Još nije sigurno kome će pripasti Ministarstvo kulture. Uži izbor pao je na SDP-ovog Nenada Stazića i HNS-ovu Andreju Zlatar.

Ministarstvo obrane preuzet će Mirando Mrsić, dok će Ministarstvo branitelja pripasti Anti Kotromanoviću.

Ministarstvo okoliša preuzet će Mirela Holy, dok će Ministrica poljoprivrede postati Dragica Zgrebec, obje iz SDP-a.

Velika 'borba' u SDP-u vodi se i oko Ministarstva znanosti i obrazovanja. Novi ministar mogao bi biti Neven Budak, Gvozdan Flego ili Pero Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo