KORONA ATMOSFERA U DRŽAVI / VIDEO Ovako izgleda kad pitamo građane znaju li koje su mjere na snazi: 'Nemam pojma. Zašto? - Zato'

U praksi, tek su malo postrožena pravila za veća okupljanja, a Stožer je tako reagirao nakon što smo prošli tjedan imali rekordne brojke novozaraženih

10.1.2022.
22:22
VOYO logo

Direktova Kristina Čirjak razgovarala je s građanima o novim mjerama. Nitko nema pojma ništa o novim mjerama, niti ih zanimaju.

To je otprilike to. Kao u nekoj humorističnoj seriji. Nismo slučajno počeli s ovakvim opisom trenutačne korona atmosfere u državi. Jer Hrvatska od ponoći živi s novim, kao, strožim mjerama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U praksi, tek su malo postrožena pravila za veća okupljanja, a Stožer je tako reagirao nakon što smo prošli tjedan imali rekordne brojke novozaraženih, iznad 9 tisuća, a ovaj tjedan ćemo vjerojatno premašiti i 10 tisuća. 

No realno, nitko više to gotovo ni ne prati, bar ni izbliza intenzivno kao prije. S Novom godinom i Omikronom kao da je nestao onaj klasični korona strah. Čak su i nekad najžešći zagovornici lockdowna odustali od primjerice zazivanja covid potvrda za kafiće ili restorane. Nitko se više ni ne cijepi. Baš nitko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Graf u videu najbolje opisuje kako je ona navala na punktove za cijepljenje ustvari bila vrlo kratka. Na njemu se vidi koliko je osoba cijepljeno prvom dozom u zadnja dva mjeseca. Dakle, nakon što je najavljen režim s covid potvrdama za sve javne službe, vidi se kako je pojačan interes za anti covid iglicu kratko trajao.

Već u prosincu, pa tako i sad početkom siječnja pali smo na rekordno niske brojke onih koji su došli po prvu dozu. Resorni ministar Vili Beroš u Splitu je danas izvadio već viđeno oružje iz arsenala prijetnji necijepišama - ako se ne cijepite, neće vam doći turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo