ministarstvo: ne znamo na što se azimov referira / Ove sezone na Jadran planira doputovati 300 tisuća Rusa, iz Ministarstva im poručili da smo prebukirani

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

'Kada sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti', kazao je veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj

6.3.2016.
13:28
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima primili su jučer u sjedištu Primorsko-goranske županije veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj dr. Anwara Azimova.

Ruski veleposlanik održao je radni sastanak s predsjednikom HGK Županijske komore Rijeka, a tijekom njegova boravka održana je i osnivačka skupština Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik Ruske Federacije u svom je uvodnom izlaganju o partnerskoj suradnji Rusije i Hrvatske govorio o posljedicama koje hrvatsko gospodarstvo trpi zbog uvođenja viznog režima i gospodarskih sankcija nametnutih Rusiji. Smatra da je to prvenstveno naštetilo hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima koji više ne mogu izvoziti voće i ribu u Rusiju, a potom i turističkom sektoru zbog smanjenja broja dolazaka ruskih gostiju, piše Novi list.

"Kada sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća", kazao je Azimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik Azimov spomenuo je i dolazak stotinjak ruskih investitora na dva gospodarska foruma koja će se ove godine organizirati u Hrvatskoj. Oni će, kazao je veleposlanik, donijeti milijardu eura vrijedne investicije.

"Za Rusiju je najvažnije ulaganje u hrvatske nekretnine, ali mi također želimo investirati i u vašu plinsku i naftnu industriju te povećati broj ruskih turista koji će posjetiti Hrvatsku", zaključio je veleposlanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao i odgovor iz Ministarstva: 'Ne znamo na koji se točno razgovor  Azimov referira'

"Ne znamo na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija referira, s obzirom da je službeni sastanak između Veleposlanika i ministra turizma Antona Klimana, otprije i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za sutra (ponedjeljak 7.3.2016.).

Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica, zajedno sa svojim predstavništvom u Mokvi i ove godine provodi dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku. Prošloga tjedna ministar Kliman održao je službeni sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem, upravo kako bi dogovorili jednostavniju i bržu proceduru za dobivanje viza za Hrvatsku turistima iz Ruske Federacije.

Uzevši u obzir napore Ministarstva turizma te promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice, očito je kako je naš cilj upravo privlačenje turista iz Rusije u Hrvatsku. Odlične informacije iz Rusije što se tiče interesa za Hrvatsku nas iznimno vesele, kao i činjenica da je Hrvatska prema National Geograficu u Rusiji proglašena za TOP destinaciju za obiteljski odmor.

To će svakako biti i jedna od tema sutrašnjeg sastanka ministra Klimana te veleposlanika Ruske Federacije
", stoji u priopćenju ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo