UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE / Ove sirote životinje prve su žrtve Orbanove bodljikave žice!

Image
Foto: János Horváth

Mađarski premijer donio je odluku o postavljanju bodljikave žice duž mađarske granice s Hrvatskom kako bi se spriječile izbjeglice i migranti u ilegalnom prelasku granice. Međutim, istom tom bodljikavom žicom učinjena je golema šteta životinjskim migracijama

20.10.2015.
7:36
János Horváth
VOYO logo

Mađarski premijer Viktor Orban donio je odluku o postavljanju bodljikave žice duž mađarske granice s Hrvatskom kako bi se spriječile izbjeglice i migranti u ilegalnom prelasku granice. Međutim, istom tom bodljikavom žicom učinjena je golema šteta životinjskim migracijama što će ostaviti ogromne posljedice po divljač, ponajviše jelene, piše SiB.hr.

O tome je prvi puta u programu Radio Baranje progovorio načelnik Općine Petlovac Milan Knežević u telefonskom razgovoru za emisiju Brifing još na početku migracijske krize 21. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bodljikava ograda djeluje uistinu zastrašujuće. Od Duboševice do Torjanaca odvija se masovna migracija divljači, a sada će štete biti velike...", rekao je tada Knežević.

Na službenoj Facebook stranici 'Romulić i Stojčić multimedia studio' objavljen je video snimljen na hrvatsko-mađarskoj granici u Baranji u kojem se vidi krdo jelenske divljači kako prolazi u ogradu. Prije bodljikave žice, preko granice ih je prelazilo i po nekoliko tisuća u krdima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žica koju Mađari postavljaju na granice oštricama reže meso do kosti. Nema tog novca koji bi bio vrijedan toga da se neko dijete ozlijedi ili, još gore, pogine. I zato sam Mađarima odbio prodati žicu za njihove ograde. Za taj bih posao dobio pola milijuna eura, no taj novac nije ništa u usporedbi s ljudskim životom", rekao je to 40-godišnji Murat Ekrek, suvlasnik njemačke firme Mutanox, specijalizirane za izradu raznih vrsta ograda i žica, piše Večernji list.

Image
Foto: János Horváth
Image
Foto: János Horváth

Naime, Mađari nisu naručili običnu bodljikavu, već tzv. oštru bodljikavu žicu. Umjesto zubaca, ona uzduž središnje žice ima poslagane oštrice koje poput britve nanose ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takva vrsta žice ima svoju namjenu - postavljaju je na vrh ograda u zatvorima, oko zračnih luka, njome se štite brodovi od piratskih napada, zaustavljaju kriminalci. A izbjeglice to nisu. Oni samo bježe od rata. A kamo? U žicu koja će ih masakrirati. Nismo mogli prodati. Etika nam je to branila", kaže Murat.

Više pročitajte na stranicama portala SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo