BILO JE SVEGA... / Ove su bizarnosti obilježile lokalne izbore

Koga je Hrvatska birala? Od nepravomoćno osuđenih do jedinih na izbornoj listi - među 56 i pol tisuća kandidata bilo je uistinu mnogo zanimljivih. Pročešljali smo rezultate lokalnih izbora i doznali tko je apsolutni pobjednik, je li moguća koalicija SDP-a i HDZ-a, te što biraju građani kad na glasačkom listiću imaju ponuđemo samo jedno ime.

20.5.2013.
18:59
VOYO logo

Lokalni izbori ponudili su čak devet i pol tisuća fotelja, a na svaku je u prosjeku htjelo sjesti šestero kandidata. No za neke se funkcije, poput one načelnika općine Žakanje - borio samo jedan. Ipak, NikoliSopčiću nije bilo lako. Protiv njega je bilo 31 posto poništenih listića.

No on nije jedini - jedini kandidat. HDZ-ova MarijaMačković bez konkurencije je četvrti put izborila mjesto načelnice Jasenovca - i to s rekordom ovih izbora - 90,61 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane - u Zdencima potpuna neizvjesnost. Obojica kandidata u drugi su krug prošla s 537 glasova. Izbori su pokazali i da uvrede nisu prepreka. Špičkovina je - premijeru Milanoviću usprkos - glasovala za SDP.

Prepreka očito nije ni to što su plavi i crveni na suprotstavljenim stranama. U općini Tinjan pokraj Pule pobijedio je SDP-ov kandidat - uz podršku lokalnog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I krah za kraj. Najplaćenija političarka Hrvatske - TatjanaHoljevac s plaćom od 26 tisuća kuna - nestala je s političke scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo