'TO JE TAKAV SKANDAL' / Ovo je ključna zamjerka koju predsjednik Milanović ističe o istrazi u aferi Janaf

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ne znamo je li taj novac predan. Mogu vjerovati policiji, ali nemam dokaz. Imam indicija, kazao je danas Milanović

23.9.2020.
14:40
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je ponovno žestoko kritizirao ponašanje mnogih aktera u istrazi o aferi Janaf

No, iako se u prvi plan stavlja sukob Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednik Republike ipak najžešću kritiku ne upućuje premijeru nego organima gonjenja za koje smatra da su istragu trebali prekinuti 10 mjeseci prije nego je ona došla do kraja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo dokaz da je novac predan. A mogli smo ga imati"

Ključna Milanovićeva zamjerka, koju je ponovio u tri navrata od uhićenja direktora Janafa Dragana Kovačevića i ostalih, je što policija nije upala u takozvani Kovačević klub u trenutku kada je, prema pisanju medija, njemu poduzetnik Krešo Petek donio 1,96 milijuna kuna. 

Image
'nisam nervozan nego bijesan' /

Milanović opet oštro o aferi i tko je što znao: 'Imate kamion kokaina. Ne hvatate Escobara, jer ne možete. Ali premijer to mora znati...'

Image
'nisam nervozan nego bijesan' /

Milanović opet oštro o aferi i tko je što znao: 'Imate kamion kokaina. Ne hvatate Escobara, jer ne možete. Ali premijer to mora znati...'

"Ne znamo je li taj novac predan. Mogu vjerovati policiji, ali nemam dokaz. Imam indicija", kazao je danas Milanović te dodao kako je u istrazi to propušteno "utvrditi kao dokaz" i da sada o tome možemo samo nagađati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A dokaz smo mogli imati i taj dokaz je mogao biti velik kao kuća. Odustalo se u realnom vremenu od racije odnosno upada u to mjesto. Tog dokaza sada nema ni blizu s onom snagom koju smo mogli imati da je ta operacija tada prekinuta", ključna je zamjerka koju Milanović stavlja na vođenje istrage u aferi Janaf. 

"Da jedan poduzetnik, meni do jučer nepoznat, nosi novac direktoru državne tvrtke koja leži na novcu, a ne ulaže baš previše. To je takav skandal. I imaš ga na dlanu. Dva milijuna kuna, pratio si čovjeka, pratio si njegov razgovor s privatnom bankaricom. I onda si gledao gdje i kamo ide i nisi ga uhitio. Zašto", upitao se danas Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam nervozan nego bijesan"

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu premijera Plenkovića koji je kazao da je Milanović nervozan.

"Rekao je jučer da sam nervozan. Ja nisam nervozan nego bijesan. I ne na njega. Jer ovo se u demokraciji ne smije događati", rekao je danas Milanović i dodao kako Plenković treba shvatiti da kritike nisu upućene njemu nego Milanović samo ovim putem upućuje "apel za zaštitu institucije". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo