BITKA ZA MOĆ / 'Ovo je najljenija Vlada koju smo ikad imali, oni u dva mjeseca nisu napravili ništa!'

Već se dva mjeseca u vladi prepucavaju, otežu s donošenjem odluka i loše komuniciraju, a danas je Karamarko otišao korak dalje i zaprijetio Oreškoviću

29.3.2016.
22:26
VOYO logo

Već se dva mjeseca u vladi prepucavaju, otežu s donošenjem odluka i loše komuniciraju, a danas je Tomislav Karamarko otišao korak dalje i zaprijetio premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Ne direktno i u lice, iako u Vladi sjede jedan pored drugog, nego putem Facebooka. Ljutiti Karamarko je napisao da premijer još uvijek ima potporu HDZ-a, ali kada je izgubi, izgubit će i premijersku fotelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef HDZ-a očito se teško miri s time da njegovi kandidati za šefa SOA-e nisu prošli - nego su se predsjednica i premijer njemu iza leđa dogovorili da to bude Daniel Markić.

Karamarkov utjecaj očito blijedi - izgubio je utjecaj u MUP-u, SOA-i, morao se pomiriti s time da Mijo Crnoja nije ministar branitelja - ali i da ga nije naslijedio Milijan Brkić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnu političku situaciju prokomentirali smo u RTL Direktu politički analitičar ŽarkoPuhovski.

Što znači poruka Tomislava Karamarka premijeru da još uvijek ima podršku HDZ-a, ali da kad ju neće imati neće biti niti premijer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Karamarko je 48 sati smišljao neki odgovor i smislio je jednu neku zgodnu formulaciju, bio je jako ponosan na nju. Ali, ona zapravo ne rješava njegov problem. Njegov problem je što se stvara privid da on gubi moć. A on živi od toga da je čovjek moći. A moć se u koncepciji koju on nasljeđuje u HDZ-u izvodi u dva nivoa: na razini represivnog aparata te ideologije. Ideologiju zahvaljujući Hasanbegoviću ima, SOA i MUP su mu izbjegli i to ga čini jednonogim igrače i to jest hendikep".

Može li se iščitati da Karamarko traži ispriku ili motiv za nove izbore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog za to je jednostavan. Ovo je najljenija Vlada koju smo ikad imali. Ona dva mjeseca nije učinila ništa. U prijedlog je dala dva zakona, prepisala prošlogodišnji budžet i bavi se svojim kompletiranjem. Oni nemaju gotovo 30 pomoćnika ministara. Sad svi žele izaći iz tga van da ne bi bili odgovorni".

Kome bi se novi izbori najviše isplatili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori se ne bi isplatili Mostu koji su svoje karte odigrali. Izbori ne odgovaraju ni SDP-a jer oni su u stranački podjelama. Izbori bi odgovarali HDZ uz dvije ograde - prvo, oni isto imaju stranačke izbore koji su formalni, a s druge strane birači kažnjavaju stranku koja relativno brzo provocira izbore".

Izbori su uskoro u SDP-u. Tko bi mogao pobijediti? I što je najbolje za SDP?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je najbolje je teško reći, to je pitanje za članstvo. Za nas izvana stvar je jednostavna. Karamarko će biti izabran, što diže šanse Milanoviću. Značajan dio članstva će smatrati da je od Karamarkova radikalizma ih huliganizam Milanovića bolje štiti", rekao je Puhovski za RTL Direkt.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo