novi vjetrovi? / Ovo je novi program HDZ-a: Poštujemo sve zajednice obiteljskog života ako je temelj ljubav

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dvije tisuće HDZ-ovaca dolazi danas na Opći sabor stranke u Zagrebu

11.6.2022.
7:54
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

HDZ je ključan za stabilizaciju političkog i društvenog života Hrvatske kao preduvjetu njezina sveukupnog napretka, ističe se u nacrtu programa HDZ-a za četvrto desetljeće, koji bi danas na 19. Općem saboru u KD "Vatroslav Lisinski" trebalo potvrditi oko 2000 izaslanika.

U programu pod nazivom "HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti" navodi se da će se stranka u četvrtom desetljeću djelovanja zalagati za moderni hrvatski suverenizam, što uključuje modernizacijsku prilagodbu gospodarstva, podizanje životnog standarda i socijalne sigurnosti te borbu protiv svih oblika isključivosti, izolacionizma i demagogije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ najveću potporu dobiva kao stranka desnog centra

HDZ-ovci svoje mjesto vide na desnom centru političkog spektra koji, tvrde, najbolje objedinjuje vrijednosti narodnjaštva i kršćanske demokracije, koje dijeli najveći dio hrvatskog naroda, kao i ideale domoljublja, državotvornosti, rada, solidarnosti, društvene tolerancije i otvorenosti prema svijetu.

To se više puta potvrdilo, u novije vrijeme posebice na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine, kada se pokazalo da HDZ dobiva najveću potporu birača kad je vođen upravo tim vrijednostima i idealima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, HDZ onda i najlakše pronalazi prihvatljive izborne ili postizborne partnere u drugim desno-centrističkim i centrističkim političkim strankama, skupinama te pojedincima.

Takav HDZ također najbolje uspijeva postići nove iskorake u međunarodnoj afirmaciji naše domovine, a naročito unutar EU-a, navodi se u programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ podebljao prednost pred opozicijom, ocjena rada predsjednika najniža od početka mandata

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ podebljao prednost pred opozicijom, ocjena rada predsjednika najniža od početka mandata

U novije vrijeme, obilježeno bujanjem populističkih političkih platformi i izolacionistički nastrojenih stranaka, uvjerenost u ispravnost pozicije desnog političkog centra još je izraženija.

U ostatku programa naglašava se važnost razvoja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i njegove prilagodbe digitalnom dobu, te borbe protiv klimatskih promjena i čuvanje okoliša većom orijentacijom na obnovljive izvore energije i bolje gospodarenje otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se upozorava na važnost rješavanja populacijskih problema u zemlji, posebice na slab rast nataliteta i porast staračkih domaćinstava, kao i na neravnomjeran prostorni razmještaj stanovništva.

Poštuju "sve zajednice obiteljskog života"

Među "temeljnim načelima i odrednicama" uz zalaganje za dostojanstvo Domovinskoga rata i poštovanje prava hrvatskih branitelja našla se i obitelj, uz poruku kako HDZ smatra obitelj temeljnom jedinicom društva. No, pritom poštuju "sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi" te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dijelu programa vezanom za članstvo najavljuju jače sudjelovanja članstva u formuliranju stranačkih politika, digitalnu modernizaciju i donošenje etičkog kodeksa političkog djelovanja.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo