'beroševi toaleti' / Ovo je odgovor Ministarstva zdravstva oko spornih toaleta, WC četki od 700 kuna i pisoara od 4.350 kuna

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Naša situacija u tom pogledu je više godina vrlo nepovoljna, poručuju

11.8.2022.
12:24
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo zdravstva ponovilo je u četvrtak da je sanacija sanitarnih čvorova u zgradi ministarstva neophodna i pozvalo medije da se sami uvjere u stanje tih prostora.

Za renovaciju WC-a u zgradi ministarstva će potrošiti 2,3 milijuna kuna. Ministarstvo je, podsjetimo, 3. kolovoza raspisalo javnu nabavu u kojoj traže izvođača za rekonstrukcija devet sanitarnih čvorova. Procijenjena vrijednost nabave je 2,3 milijuna kuna, a u projektu rekonstrukcije sanitarnih čvorova navodi se da zgrada ministarstva zdravstva ima "9 sanitarnih čvorova koji su u lošem stanju te je potrebna njihova rekonstrukcija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su se po tom pitanju oglasili iz Ministarstva.

Projekt saniranja i uređenja sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva datira još iz 2017. godine, više od polovice toaletnih prostora je izvan funkcije, a na dosadašnje raspisane natječaje nitko se nije javio, kažu iz ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Ministarstvu zdravstva još je 2017. godine izrađen projekt saniranja oštećenja sanitarnih čvorova kojima se koriste, osim zaposlenika, i svi građani i gosti koji poslovno dolaze. Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja.

Image
može se, ima se /

Beroševo ministarstvo obnavlja toalete u svojoj zgradi i traži WC četke od 700 kuna i pisoare od 4350 kuna...

Image
može se, ima se /

Beroševo ministarstvo obnavlja toalete u svojoj zgradi i traži WC četke od 700 kuna i pisoare od 4350 kuna...

Na dosadašnje raspisane javne natječaje nitko se nije javio, a promjene tržišnih uvjeta glede cijene rada, kao i povećanih cijena instalacijske i sanitarne opreme uvjetovali su i korekcije u natječajnoj dokumentaciji", kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ministarstvo zdravstva kao poslodavac ima zakonsku obvezu osigurati dovoljan broj funkcionalnih sanitarnih prostorija za svoje djelatnike, kako je to predviđeno i Zakonom po zaštiti na radu i drugim aktima, a naša situacija u tom pogledu je više godina vrlo nepovoljna”, kaže ministar zdravstva Vili Beroš i dodaje da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanjem svih uvjeta.

“S jedne strane imamo zakonsku i ljudsku obvezu osigurati našim zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva, nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima, a s druge pritisak ubrzanog povećanja cijena rada i materijala, a uz to i neprimjene komentare u javnosti, što nam otežava da učinimo ono što već pet godina čeka na realizaciju”, napominje ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je zbog toga i pozvao medije da se sami uvjere u stanje tih prostora u Ministarstvu zdravstva kako bi iz prve ruke o tome izvijestili javnost, svoje čitatelje i gledatelje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo