IZNENAĐENJE NA EUROIZBORIMA / 'Ovo je početak jedne nove Hrvatske'

Nositelj liste Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić izjavio je kako je osvajanje jednog zastupničkog mjesta u Europskom parlamentu mali korak, ali veliki rezultat na početku djelovanja Saveza za Hrvatsku.

26.5.2014.
0:52
VOYO logo

"Vjerujem kako je ovime upaljeno i svjetlo za novu Hrvatsku", rekao je Milan Kujundžić nakon objave neslužbenih rezultata, po kojima Savez za Hrvatsku osvaja jedan mandat u Europskom parlamentu.

"Da kampanja nije bila medijski zagušena rezultat bi sigurno bio još bolji. No, zadovoljni smo, jer ovo je početak jedne nove Hrvatske, a to ćemo pokazati i na narednim izborima", dodao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o sudjelovanju Saveza za Hrvatsku na predstojećim predsjedničkim izborima, Kujundžić je odgovorio: "Nas prvenstveno zanima Hrvatska, a Pantovčak je dio Hrvatske".

Prema dogovoru predsjednika osam stranaka koje čine Savez za Hrvatsku (Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona hrvatska seljačka stranka, HDSSB, Hrvatska stranka prava, HRAST – pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatska zora – stranka naroda, Obiteljska stranka i Zavjet za Hrvatsku) tu koaliciju će idućih pet godina u Europskom parlamentu predstavljati Stjepan Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prva utakmica koju smo dobili. Idemo i na drugu i treću... Toplo se nadamo da će narod prepoznati i za predsjedničke izbore našeg kandidata, isto tako i za Sabor", rekao je Ribić, član HDSSB-a i direktor Regionalne razvojne agencije, koji je također sedam godina voditelj Predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu.

Do sada smo iz europskih fondova kroz razvojne programe povukli 211 milijuna eura. Prvi potez u Europskom parlamentu bit će mi ishođenje sredstava za postradale u nedavnim poplavama na području Slavonije, najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontakte smo već ostvarili s Fondom za solidarnost Europske unije, a nakon izbora krećemo u realizaciju. Želimo ljudima što prije omogućiti povratak kućama, poručio je Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo