novi epilog afere / 'Ovo je Šavorić, on uživa moje veliko povjerenje': otkrivaju li novi mailovi da je Plenković znao za sve?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL/savoric.com
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL/savoric.com

Andrej Plenković je navodno predstavio Borisa Šavorića koncem veljače 2017. godine na tajnom sastanku u Vladi

22.5.2018.
8:00
Igor Soban/PIXSELL/savoric.com
VOYO logo

Je li odvjetničko društvo Šavorić koje je sudjelovalo u pisanju Lex Agrokora, u grupu Borg osobno ubacio premijer Andrej Plenković? To je pitanje koje stalno visi u zraku, a otvorilo se nakon što je N1 objavio informaciju da je Plenković u Šavorićevom uredu snimio dio spota za izbornu kampanju HDZ-a 2016. 

Kako piše Nacional, neimenovani ali dobroupućeni izvor lista tvrdi da je Šavorić zapravo premijerov čovjek u procesu. “Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom”, navodno je Plenković predstavio koncem veljače 2017., na tajnom sastanku u Vladi, ključnog čovjeka u donošenju lexa Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, izvor blizak premijeru demantira ove informacije, no istovremeno je Nacional objavio i nove mailove koje otkrivaju da je vrh Vlade skrivao datume Šavorićevih posjeta Banskim dvorima.

List je, kako se navodi, u posjedu dosad nepoznatih mailova grupe Borg koji demantiraju Most te otkrivaju njihov angažman u izradi Lex Agrokor, što su znali o grupi Borg i kakve su hvalospjeve tada upućivali Martini Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo (Petrov, op.a.) se ponudio to progurati – dok je vruć trebalo bi ga pustiti da isporuči. Možda sam ja politički naivan, ali ne vidim kako to drugačije riješiti”, sadržaj je jednog od mailova skupine Borg poslanog 27. veljače 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo