Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Manje uživo, više virtualno

Ovogodišnja Noć muzeja između stvarnog i digitalnog: 'Iako živimo u vrijeme globalne krize koja je zahvatila ...

'U ovog teškoj situaciji u kojoj se našla naša kultura, vjerujem da su svi naši muzeji i muzejski djelatnici pronašli odlične oblike digitalnog komuniciranja i da će putem digitalnih sadržaja, posjetitelji iz cijele Hrvatske moći pratiti sadržaje iz kućnog naslonjača', kazala je Vlasta Krklec

Jelena Pajić/ 20.1.2022. u 19:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A ni ovogodišnja Noć muzeja neće proći bez mjera. U ovoj popularnoj manifestaciji je kroz godine sudjelovalo više od 3 i pol milijuna ljudi.

U Muzeju čokolade bila je RTL-ova reporterka Jelena Pajić i razgovarala s Vlastom Krklec, predsjednicom Hrvatskog muzejskog društva.

Jedan dio programa bit će online. Jedan manji dio muzeja svoje programe održat će uživo. Jedan od tih muzeja je i Muzej čokolade u Zagrebu.

Muzeji se mogu prijaviti za sudjelovanje do idućeg ponedjeljka.

„Hrvatsko muzejsko društvo organizator je 17. noći manifestacije Noći muzeja, eto druga je godina u digitalnom obliku. Stoga imamo stotinjak sudionika koji su se prijavili svoje programe. Očekujemo duplo više. Smatramo da će zaista biti velik odaziv i da će svi naši posjetitelji pratiti naše muzejske sadržaje u cijeloj Hrvatskoj 28. siječnja“, kazala je Krklec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tema ovogodišnje Noći muzeja je „Muzeji – između stvarnog i digitalnog“ koja je prikladna zbog koronavirusa-

„U ovog teškoj situaciji u kojoj se našla naša kultura, vjerujem da su svi naši muzeji i muzejski djelatnici pronašli odlične oblike digitalnog komuniciranja i da će putem digitalnih sadržaja, posjetitelji iz cijele Hrvatske moći pratiti sadržaje iz kućnog naslonjača, sve ono što se bude događalo od 18 sati do jedan sat iza ponoći, ali vjerujemo da će epidemiološke mjere biti takve da će i neki muzeji biti u mogućnosti opet otvoriti svoja vrata u onom limitiranom obliku, ali sve će biti prisutno i da digitalnoj platformi Noćmuzeja.hr“, poručila je.

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, internet, računala, COVID, komentirala je mogućnost da muzeji postanu stvar prošlosti.

„Mi se nadamo staroj, normalnoj situaciji, ali u svakoj situaciji pronalazimo nove oblike komuniciranja i možemo reći da su se u ovim teškim situacijama, muzeji i galerije itekako snašli iako živimo u vrijeme globalne krize koja je zahvatila našu kulturu, misleći na pandemiju i strašne potrese. Brojni naši zagrebački muzeji su morali zatvoriti svoja vrata i danas se bore za svoju egzistenciju, ali upravo putem te moderne tehnologije dopiru do naših posjetitelja“, kazala je Vlasta Krklec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Jelena Pajić/ 20.1.2022. u 19:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču