Manje uživo, više virtualno / Ovogodišnja Noć muzeja između stvarnog i digitalnog: 'Iako živimo u vrijeme globalne krize koja je zahvatila našu kulturu, snašli smo se'

'U ovog teškoj situaciji u kojoj se našla naša kultura, vjerujem da su svi naši muzeji i muzejski djelatnici pronašli odlične oblike digitalnog komuniciranja i da će putem digitalnih sadržaja, posjetitelji iz cijele Hrvatske moći pratiti sadržaje iz kućnog naslonjača', kazala je Vlasta Krklec

20.1.2022.
19:55
VOYO logo

A ni ovogodišnja Noć muzeja neće proći bez mjera. U ovoj popularnoj manifestaciji je kroz godine sudjelovalo više od 3 i pol milijuna ljudi.

U Muzeju čokolade bila je RTL-ova reporterka Jelena Pajić i razgovarala s Vlastom Krklec, predsjednicom Hrvatskog muzejskog društva.

Jedan dio programa bit će online. Jedan manji dio muzeja svoje programe održat će uživo. Jedan od tih muzeja je i Muzej čokolade u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzeji se mogu prijaviti za sudjelovanje do idućeg ponedjeljka.

„Hrvatsko muzejsko društvo organizator je 17. noći manifestacije Noći muzeja, eto druga je godina u digitalnom obliku. Stoga imamo stotinjak sudionika koji su se prijavili svoje programe. Očekujemo duplo više. Smatramo da će zaista biti velik odaziv i da će svi naši posjetitelji pratiti naše muzejske sadržaje u cijeloj Hrvatskoj 28. siječnja“, kazala je Krklec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obnova do 2024. /

Kreće obnova Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu: 'Najviše su nam stradale zbirke ptica, a morski pas će nagledati radove'

Image
obnova do 2024. /

Kreće obnova Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu: 'Najviše su nam stradale zbirke ptica, a morski pas će nagledati radove'

Tema ovogodišnje Noći muzeja je „Muzeji – između stvarnog i digitalnog“ koja je prikladna zbog koronavirusa-

„U ovog teškoj situaciji u kojoj se našla naša kultura, vjerujem da su svi naši muzeji i muzejski djelatnici pronašli odlične oblike digitalnog komuniciranja i da će putem digitalnih sadržaja, posjetitelji iz cijele Hrvatske moći pratiti sadržaje iz kućnog naslonjača, sve ono što se bude događalo od 18 sati do jedan sat iza ponoći, ali vjerujemo da će epidemiološke mjere biti takve da će i neki muzeji biti u mogućnosti opet otvoriti svoja vrata u onom limitiranom obliku, ali sve će biti prisutno i da digitalnoj platformi Noćmuzeja.hr“, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, internet, računala, COVID, komentirala je mogućnost da muzeji postanu stvar prošlosti.

„Mi se nadamo staroj, normalnoj situaciji, ali u svakoj situaciji pronalazimo nove oblike komuniciranja i možemo reći da su se u ovim teškim situacijama, muzeji i galerije itekako snašli iako živimo u vrijeme globalne krize koja je zahvatila našu kulturu, misleći na pandemiju i strašne potrese. Brojni naši zagrebački muzeji su morali zatvoriti svoja vrata i danas se bore za svoju egzistenciju, ali upravo putem te moderne tehnologije dopiru do naših posjetitelja“, kazala je Vlasta Krklec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo