puknuće baš na staru godinu / Ovu će godinu Zagrepčani pamtiti po pucanju cijevi: 'To je već šesti put koliko ja znam ove godine'

Danas je sve već sanirano, ali obitelj čija je kuća tik do puknute cijevi dobro se prestrašila

31.12.2021.
19:22
VOYO logo

Jutros je ponovno puknula cijev u Zagrebu. Tek što su sanirali puknuće magistralnog vrelovoda koje je jučer ostavilo pet zagrebačkih kvartova bez grijanja i tople vode, cijev je puknula i u naselju Prečko.

Kvar nije velik pa bi trebao biti riješen do navečer, ali Zagrepčanima je puknutih cijevi ove godine već debelo preko glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stara godina stanovnicima zagrebačkog Prečkog i nije najbolje počela.

„Jučer bez grijanja, a sad nema tople vode“, kazala je Ivka Dobrinić iz Zagreba.

„Hjoooj. To je već šesti put koliko ja znam ove godine. Tak da grozno. Sva sreća da smo energetski obnovili zgradu pa je ajde kolko tolko podnošljivo. Ali nema tople vode. Morate za sve grijati“, rekla je Ana iz Zagreba.

Vrelovodna cijev je puknula baš danas, kada se priprema svečana novogodišnja večera i uprlja najviše posuđa.

„A suđe sam, nekad smo mi prali. Onda sam ugrijala vodu, napunila lavor i nasapunala isplahnula. Snalaze se ljudi. Samo ne znam kako se snađu ovi s malom djecom“, pita se Ivka.

HEP-ovi su djelatnici intervenirali brzo. I to isti oni koji su noć proveli na sanaciji u drugom zagrebačkom kvartu gdje je vrelovodna cijev pukla jučer i ostavila stanovnike čak pet naselja: Gajnica, Malešnice, Španskog, Prečkog i Rudeša bez grijanja i tople vode. Danas je sve već sanirano, ali obitelj čija je kuća tik do puknute cijevi dobro se prestrašila.

Image
SANACIJA U TIJEKU /

U Zagrebu opet puknuo vrelovod, HEP: 'Prečko će dobiti grijanje i toplu vodu danas navečer'

Image
SANACIJA U TIJEKU /

U Zagrebu opet puknuo vrelovod, HEP: 'Prečko će dobiti grijanje i toplu vodu danas navečer'

„Već dva tjedna, tri se pušilo. Više nego inače. Bilo je i prošle godine, ali je ove godine previše curilo očito. Kad su otkopali vidjeli su da baš jako šišti, ne samo kapa. Bojali smo se da ne propadne cijela cesta kako je to bilo kod Hypa ili na Selskoj“, kazala je Iva Krajinović iz Zagreba.

Starost cijevi, ali i korozija, razlog su pucanja.

„Kanalizacijska mreža nije baš riješena. Odnosno nije sanirana. I dosta tih oborinskih voda se slijeva u naš kanal koji zapravo služi kao neki drenažni kanal. Tako da je na tim mjestima naša mreža ugrožena. A onda dolazi do puknuća što zapravo obzirom na starost mreže dosta dobro izdrži“, poručio je Jurica Brnas, rukovoditelj Službe za eksploataciju HEP-ova Pogona toplinske mreže.

Ovu će godinu Zagrepčani svakako pamtiti po pucanju cijevi: vodovodnih koje su potopile Selsku, pa onda prije četiri dana blokirale Langov trg, sve do vrelovodnih koje su ih ostavile na zimi.

„Nisu obnavljali sustav. Netko tko je za to bio zadužen, nije odradio svoj posao“, kazao je Bojan Grbić iz Zagreba.

A građani se nadaju da više neće iz njih i prskati kao iz fontana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo