pod istragom / Ozbiljne optužbe: 'Interventni policajac pucao je iznad glava migranata i stalno bio alkoholiziran'; Evo što kažu u policiji

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nijedan od 12 interventnih policajaca iz ove policijske uprave, koji su bili na terenu, nije službeno potvrdio da je prozvani im kolega pucao iznad glava skupine migranata

29.8.2021.
8:00
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je policija ponovno pod povećalom zbog optužbi o navodnom nasilnom ponašanju prema migrantima. Najnoviji slučaj vezan je za interventnog policajca, pripadnika Policijske uprave virovitičko-podravske.

Prema anonimnoj predstavci koja je stigla njegovim nadređenima, tog se policijskoj službenika proziva da je pucao iznad glava skupine migranata, na području Topuskog, dok je s još 11 kolega iz svoje uprave bio na ispomoći na teritoriju koje pokriva Policijska postaja Gvozd, odnosno PU sisačko-moslavačka, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anonimnom dopisu tvrdi se da je policajac tijekom službe pucao iz automatskog oružja, konkretno puške M 70, iznad migranata, iako za to nije bilo potrebe. Navodi se, nadalje, da se taj interventni policajac, koji je na sisačko-moslavačkom području boravio od 6. do 16. kolovoza, “ponašao neprimjereno, protivno pravilima službe i etičkog kodeksa ponašanja policijskih službenika na način da je u svojstvu voditelja terena za navedeni period, u slobodno vrijeme, gotovo stalno bio pod vidnim utjecajem alkohola, pretjerano ga konzumirajući na mjestima poput ugostiteljskog objekta u sklopu hotela Terme Topusko ili drugih ugostiteljskih objekata u mjestu Topusko”.

Nitko ništa nije vidio

Iz PU virovitičko-podravske o ovom slučaju kažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je zaprimljena anonimna predstavka, obavljene su provjere kako sa svim policijskim službenicima koji su bili na ispomoći tako i s Policijskom postajom Gvozd, na čijem su terenu radili tijekom kolovoza. Navodi iz predstavke nisu potvrđeni", poručili su kratko iz PU virovitičko-podravske.

Kako neslužbeno doznaje Večernjak, izvidi su obavljeni u roku od pet dana od primitka spornih optužbi, a nijedan od 12 interventnih policajaca iz ove policijske uprave, koji su bili na terenu, nije službeno potvrdio da je prozvani im kolega pucao iznad glava skupine migranata na području Topuskog. Nitko ništa nije vidio, ispostavilo se tijekom provjere, ni u PP-u Gvozd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je pak da je protiv interventnog policajca kojega se optužuje za, najblaže rečeno, neprihvatljivo ponašanje prema migrantima i općenito u službi, pokrenut disciplinski postupak. No kako je objašnjeno, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević poslao ga je na disciplinski zato što je verbalno nasrnuo na drugog policijskog službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo