'NENAMJERNA POGREŠKA' / Pacijentu u čakovečkoj bolnici dali krivu transfuziju krvi. Sat vremena kasnije dobio je temperaturu...

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice

2.5.2022.
21:38
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu u subotu je pacijentu dana kriva transfuzija krvi, pacijent se trenutno osjeća dobro, a u bolnici će se provesti izvanredni unutarnji nadzor, priopćili su u ponedjeljak iz te bolnice.

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnili su da je doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta, transfuzijom dana drugom pacijentu, kojemu nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19.30 sati, a sat kasnije pacijent je dobio temperaturu. Radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja.

Iz čakovečke bolnice naglasili su kako dodatnih komplikacija nije bilo i da je pacijent stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska bolnica u Čakovcu odmah je taj događaj prijavila Ministarstvu zdravstva, a ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović zatražio je očitovanje od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta te će se izvanredni unutarnji nadzor obaviti u četvrtak, 5. svibnja.

Image
OBNOVLJENA DJEČJA BOLNICA /

KDB ima novi operacijski blok. Nacionalna dječja bolnica na čekanju: 'Nadam se da će 2024. biti uvjeti da se počne gradnja'

Image
OBNOVLJENA DJEČJA BOLNICA /

KDB ima novi operacijski blok. Nacionalna dječja bolnica na čekanju: 'Nadam se da će 2024. biti uvjeti da se počne gradnja'

Šegović je potvrdio da pacijent nema nikakvih posljedica i da se osjeća dobro. Dodao je i da je, čim je dobio vijest o događaju, s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi i da pacijent ne želi da se s njegovim podacima izlazi u javnost.

"Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću", naglasio je Šegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku najvažnije je da je pacijent dobro", rekao je i dodao kako će učiniti sve da se takve greške više ne ponavljaju.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike