silikon kriminalka u Zagrebu / Pala Ruskinja koja je na crno ženama pumpala usne i obraze. Stručnjak kaže: 'Pacijentice mogu i oslijepiti'

Filere je naplaćivala 200 eura, na legalnom tržištu 2500 kn. Inspektori su je pratili mjesecima, otvorili lažni profil i dogovorili termin...

6.9.2022.
21:00
VOYO logo

Hijaluronski fileri za usne, obraze, ali i cijelo lice koje su oduzeli inspektori. U Hrvatsku ih je donijela Ruskinja koja je uredno bila prijavljena u jednom zagrebačkom apartmanu. Ubrizgavala ih je brojnim ženama, iako nije imala dozvolu boravka ni dozvolu za rad.

Za uglednog plastičnog kirurga - nažalost ništa novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni plastični kirurg glave i vrata, estetski kirurg, kaže nam: "Radi se o čistoj kriminalnoj radnji osobe koja se odlučila na to. Mene više čudi ljudi koji dolaze u neki stan i botoksiraju se gdje vi nemate prvu pomoć, nemate stručnu pomoć koja u slučaju alergije može dati prvu pomoć. Mene više čude klijenti."

Inspektori su, kako doznajemo, mjesecima istraživali Ruskinju. Otvorili lažni profil na društvenim mrežama i s njom dogovorili termin, nakon čega je "pala". "Zbog utvrđenog prekršaja izdan je prekršajni nalog na iznos od 10.000 kn te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti. Inspekcija rada, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, izdala je prekršajni nalog na iznos od 7000 kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kako doznaje RTL - Ruskinja je tri filera naplaćivala po 200 eura, iako je prosječna cijena jednog dvije i pol tisuće kuna. Svaki filer, kaže Žgaljardić, mora biti posebno zapakiran i imati naljepnicu da pacijent točno zna što je dobio u organizam.

"Po pitanju pacijenta može se dogoditi stvarno ozbiljna komplikacija - sljepoća, lokalna kloroza na koži, na nosu. Infekcija. Može doći do sepse, do meningitisa i tako dalje. fascinantno gdje je ljudska glupost", govori nam Žgaljardić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ina Barić radila je nos, usne i grudi. Usne su joj bile prvo i neugodno iskustvo jer joj je kirurg bez njezinog znanja umjesto filera ubrizgao silikon i nije izdao račun, dok je grudi i nos radila kod profesionalnog kirurga i sve je prošlo bez problema.

Govori nam: "Ja sam se potpuno oporavila, normalno funkcioniram, naravno da sam zadovoljna jer ja sam htjela što prirodniji izgled."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I upravo zato apelira na sve mlade djevojke da dobro provjere kod koga odlaze, jer rezultat može doista biti koban!

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo