prošetao se gradilištima

Paladina u obilasku obnove Zagreba : U Europi nema primjera gdje se država toliko uključila u obnovu

Prema njegovim riječima, s Gradom Zagrebom se komunicira o odvozu otpada, ministar smatra da je prva lokacija dovoljna zasad, a druga je u pripremi

Image

Ivan Paladina

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
RTL.hr/ 1.7.2022. u 11:09

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, obišao je danas nekoliko lokacija na području grada Zagreba na kojima se provode radovi obnove nakon potresa. Obratio se i novinarima.

Rekao je kako se na nekoliko objekata izvodi konstrukcijska obnova, neki su završeni, jedan dio obiteljskih kuća, jedan dio višestambenih objekata dodajući kako uglavnom govori o širem području Grada Zagreba.

On kaže kako je obilazak gradilišta važan kako bi se upoznalo s preprekama, ali i vidjelo što napreduje željenom brzinom. "Ministarstvo i ostala nadležna tijela mogu ubrzati proces obnove", kaže ministar.

Prema njegovim riječima, s Gradom Zagrebom se komunicira o odvozu otpada, ministar smatra da je prva lokacija dovoljna zasad, a druga je u pripremi. Kad bude potrebno, bit će spremna i treća lokacija, kaže ministar.

Na pitanje kakva je suradnja Grada, Ministarstva i Fonda, Paladina kaže kako se komunicira te kako oba provedbena tijela imaju dovoljno odluka od strane ministarstva da mogu provoditi više obnove nego što to trenutno rade. U zadnja dva mjesecca stvorene su, prema ministrovim riječima, pretpostavke za ubrzanje donošenja odluka kako bi, kad se zahukta obnova, mogli pratiti dinamiku.

"Ovih 10-ak gradilišta može se smatrati malim brojem s gledišta protoka vremena od potresa. Mi smo naše ciljeve do kraja ljeta jasno iskomunicirali”, kaže i dodaje kako je u pripremi i obnova više desetaka objekata te da očekuje da će do kraja listopada biti uvedeni u gradilište.

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Ministar je zaključio i kako u Europi nema primjera gdje se država toliko financijski i organizacijski uključila u obnovu.

RTL.hr/ 1.7.2022. u 11:09

Više s weba

Pročitajte još

Image
policija upozorava

VIDEO Nastavljaju se divljanja na Pelješkom mostu! Motorist se vozio na zadnjoj gumi dok je drugi snimao

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču