Brzi i žestoki / Pale ilegalne trke u Zagrebu, policija trkaće usred noći odvela na tehnički: 'Imali su opasne preinake na autima'

Scene iz filma "Brzi i žestoki" Zagrepčani često gledaju sa svojih prozora, ali ljubiteljima adrenalina na četiri kotača planove je pokvarila policija

31.1.2022.
20:30
VOYO logo

Policija je ovog vikenda provela veliku akciju i zaustavila ilegalnu utrku. 20 vozila je zbog preinaka poslano na izvanredni tehnički pregled koji je utvrdio opasne sigurnosne nedostatke zbog nadogradnje na vozilima. Policija je podijelila kazne, isključila vozila iz prometa, a Carina je jedno i oduzela.

Javna je tajna da se ovakve utrke godinama realiziraju u Zagrebu i ljudi s balkona čuju i škripu guma i jak zvuk motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ilegalnim utrkama reporter RTL-a, Boris Mišević, razgovara o je s Dubravkom Mikulićem iz službe za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke, na mjestu gdje je bila policijska akcija.

"Morali smo poduzeti određene mjere i radnje u cilju sprečavanja ovakvog negativnog ponašanja sudionika u prometu. S obzirom na to sastavili smo dobar i adekvatan plan, angažirali smo dovoljan broj policijskih službenika i tražili pomoć od Centra za vozila hrvatske koji su nam izašli u susret na način da su nam ustupili svoje djelatnike za nadzor tehničke ispravnosti vozila i svoje objekte za nadzor", rekao je Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li počinitelji pokušali bježati, Mikulić odgovara da nisu, već su svi bili korektni i surađivali su s policijom. No, svi su imali tehničke preinake na svojim automobilima koje nisu u skladu sa zakonom.

Image
kršenje mjera i ostalog /

FOTO Dolijali zagrebački 'Brzi i žestoki'. Policija upala na ilegalnu utrku, oduzela jedno vozilo, a vozači dobili kazne do 5000 kuna

Image
kršenje mjera i ostalog /

FOTO Dolijali zagrebački 'Brzi i žestoki'. Policija upala na ilegalnu utrku, oduzela jedno vozilo, a vozači dobili kazne do 5000 kuna

"Teško je nama sad imenovati osobu koja to vodi, no s obzirom na dostupnost podataka putem javnih mreža možemo pojedince locirati, pogotovo njihove automobile, i mjesta na kojima se oni najčešće sastaju", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako nema podataka o tome plaća li se sudjelovanje na takvim utrkama, pošto policija ne ulazi u njihovi komunikaciju, a objasnio je i o kakvim se preinakama na automobilima radi.

"Većinom su to preinake motornog sustava, odnosno pojačavanje snage motora, preinake na spojlerima, branicima, gume su uključene, imate čak i izmjene cijelih mašina na automobila, ugrađivanje stvari koje ugrožavaju i vozača i putnika unutar vozila te ostalih sudionika van vozila“, kaže Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ih ulovili u akciji, policija je sudionike utrke odvela na lokaciju za tehnički pregled, koja se samo zbog toga otvorila usred noći.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo