političke ludosti u splitu / 'Pametno' iz zafrkancije predložio amandman o gradnji tunela, Kerumovci i HDZ prihvatili

Dragi Splićani, evo iz čiste zafrkancije smiješi vam se projekt od 7, 17 ili 170 milijuna eura koji će ispuniti vaš san

12.11.2019.
23:09
VOYO logo

U Splitu je u utorak održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj se usvajao rebalans proračuna za ovu i proračun za iduću godinu.

Za početak priče valja objasniti da u Splitu Gradsko vijeće vodi mladi Igor Stanišić koji je - sin od djevojke brata Kerumove supruge Fani. Dakle, to je u Splitu dovoljna kvalifikacija da vodite Gradsko vijeće, ali ako znamo da je njegov prethodnik bio Kerumov frend Jure Šundov za kojeg se otkrilo da je lažni vojni invalid, onda je sin od djevojke brata Kerumove supruge velik politički iskorak u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nastavak priče važno je reći da su u svom izbornom programu 2017. Željko Kerum i njegova lista na kojoj je bio i mali od djevojke brata Kerumove supruge imali projekt gradnje podmorskog tunela između istočne i zapadne obale. 500 metara tunela za pješake i vozila, po Kerumovoj procjeni, trebalo bi stajati oko 7 milijuna eura, dakle u stvarnosti bi koštalo najmanje 17 milijuna eura, ako ne i 70 milijuna. Projekt je ocijenjen kao potpuno besmislen i nikad ga više nitko nije spominjao, čak ni Željko Kerum.

Ali ne lezi, vraže. Vijećnik oporbene stranke Pametno Jakov Prkić u utorak se odlučio malo zafrkavati s vladajućom većinom Keruma i HDZ-a i smrtno ozbiljno predložio amandman o gradnji tog tunela tj. da se u proračunu izdvoji prvih 20.000 kuna za pripremu projektne dokumentacije.

Pažljivi promatrač gledajući snimku uočit će da mu se pritom smiju brkovi, a kraj njega od smijeha se jedva suzdržava i predsjednica njegove stranke Marijana Puljak.  Ali na sjednici Gradskog vijeća Splita pažljivog promatrača nije bilo i - zabava može početi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sad, svatko bi pomislio da će taj prijedlog po automatizmu Gradsko vijeće odbaciti jer prije svega dolazi iz oporbe, a nakon svega je potpuno sulud, bar u ovom trenutku kad Grad nije sposoban ni autobusni kolodvor premjestiti na Kopilicu, ali pročelnik Gradskog ureda za infrastrukturu Jurica Vojnović je iskusan gradski službenik. 

Vidjelo se da je malo zbunjen tim oporbenim amandmanom, a s druge strane i on se sjeća Kerumove kampanje, a Kerum je sada - vlast. Vrag odnio šalu, pa se konzultirao s tajnicom Gradskog vijeća, nije ni ona bila baš sigurna, ali sin od djevojke brata Kerumove supruge koji vodi Gradsko vijeće nutka ih da to treba prihvatiti jer i on zna da je Kerum to u njihovoj kampanji nešto spominjao. Tko zna možda je to sad neki dogovor s ovima iz oporbe pa nek se gradi tunel, vrag odnio detalje! 

Vojnović će ipak pokušati tu ludost, za koju nema ni projekta ni novca, prebaciti za iduću godinu, jer do tad tko živ tko mrtav, ali neka to sad ide odmah u rebalans za 2019., kažu mu sin od djevojke brata Kerumove supruge i djevojka koja je njegova tajnica i amandman i proračun i sve bi prihvaćeno, da bi itko riječ rekao!    

Dakle, dragi Splićani, evo iz čiste zafrkancije smiješi vam se projekt od 7, 17 ili 170 milijuna eura, koga briga, koji će ispuniti vaš stoljetni san i napokon podmorskim tunelom spojiti istočnu i zapadnu obalu. Dosta je više tih podjela na lijevo i desno, istočno i zapadno, neka to sve bude jedno i jedna obala. Čestitamo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo