NIJE DUGO TREBALO / Panika u Hrvatskoj se širi: Nestalo antibakterijskih gelova i vlažnih maramica, otežane online kupnje

Image
Foto: Shutterstock

U svijetu je trenutačno 80.352 oboljelih, umrlo je 2707 ljudi, a oporavilo se 27.898 osoba

25.2.2020.
16:02
Shutterstock
VOYO logo

Panika zbog pojave koronavirusa u Hrvatskoj ubrzano se proširila. U ljekarnama nema više zaštitnih maski premda one ne pomažu protiv zaraze, Müller je ostao bez antibakterijskog gela i vlažnih maramica, a u Konzumu je otežano naručivanje proizvoda putem interneta.

"Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internetskoj prodavaonici. Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni", naveli su iz Konzuma te dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konzum, kojem je  sigurnost i zdravlje kupaca i zaposlenika na prvome mjestu, poduzima sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama te naputcima Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije. Provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te smo pripremili i edukacijsku uputu za sve zaposlenike."

Neslužbeno smo doznali da mlađi muškarac koji je pozitivan na koronavirus radi u velikoj tehnološkoj kompaniji u Zagrebu, a u Milanu je boravio od 19. do 21. veljače i to navodno na utakmici Lige prvaka Atalanta - Valencia sa svojom djevojkom. Ona je u kućnoj izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ostalih potencijalnih slučajeva, nalazi na koronavirus za svih sedmero pacijenata koji su analizirani noćas u Zagrebu su negativni. Čekaju se nalazi još 13 testiranih osoba, među njima i radnika koji su radili u tvornici u Italiji u kojoj je 20 zaraženih. U Italiji se zaraza munjevito širi, više je od 280 oboljelih, a sedam je osoba dosad umrlo.

U svijetu je 80.352 oboljelih, umrlo je 2707 ljudi, a oporavilo se 27.898 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo