Bivši savjetnik / Pantovčak i Vlada reagirali na Radeljićeve optužbe: 'Laži! Neki kao da priželjkuju povratak Milanovića'

Image
Foto: Pixell

Tvrde kako je riječ o još jednoj u nizu laži ubačenih u medijski prostor

31.12.2019.
13:29
Pixell
VOYO logo

Nakon što je Mate Radeljić, bivši savjetnik predsjednice za unutarnju politiku, optužio Kolindu Grabar-Kitarović da je u jučerašnjoj debati RTL-a lagala i obmanjivala javnost kada je rekla da ga je smijenila s dužnosti savjetnika jer je to bio njegov izbor te ocijenio da ona strepi od istine da je zloupotrijebila SOA-u, na njegove izjave reagirali i iz Ureda predsjednice i iz Vlade.

"Hrvatska predsjednica Kolinda-Grabar Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od gospodina Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako predsjednica Republike sama bira i zarješuje svoje savjetnike", priopćili su iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto oštriji prema Radeljiću bili su iz Banskih dvora.

"Teza da je 'Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore' još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast. Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao niti na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika", navodi se u reakciji Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Radeljić je između ostalog rekao da je "Kolinda Grabar-Kitarović u debati na RTL-u javno lagala i obmanjivala javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA). Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo