STIGAO ODGOVOR / Pantovčak o ručku i večeri s Macronom: 'Kad mi organiziramo takve stvari zovemo sve, a to što se ne odazovu nije naš problem'

Iz Ureda predsjednika poručuju da Macron dolazi u večernjim satima, te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere, kao da nije bilo ni prostora da se organizira ručak

23.11.2021.
19:36
VOYO logo

Uoči sutrašnjeg prvog bilateralnog posjeta jednog francuskog predsjednika Hrvatskoj - nema mira na relaciji Banski dvori - Pantovčak. 

Primirje sklopljeno u Vukovaru trajalo je samo taj dan - a u nadmudrivanje je sada uvučen i Emmanuel Macron kojem premijer Andrej Plenković priprema ručak sa stotinjak uzvanika, ali za stolom nema mjesta za predsjednika Zorana Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako je to obrazložio premijer.

"Milanoviću je bilo ponuđeno da bude domaćin ili večere ili ručka. To je odbio, budući da je odbio ja sam preuzeo da budem domaćin i večere i ručka. Točka. Odite lijepo gore i pitajte ga - dobar dan, zašto niste htjeli biti domaćin ili ručka ili večere? Tamo postavljajte to pitanje, ne meni zahvaljujući kojem Macron dolazi i s kojim ćemo potpisati strateško partnerstvo, potpisati ugovor o kupnji Rafaela. To je kriva adresa, pitajte tamo gdje treba", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'radni ručak' /

Predsjednik Milanović neće biti na ručku s francuskim predsjednikom Macronom. Evo i zašto

Image
'radni ručak' /

Predsjednik Milanović neće biti na ručku s francuskim predsjednikom Macronom. Evo i zašto

RTL-ov reporter Adrian de Vrgna donosi reakciju s Pantovčaka.  Iz Ureda predsjednika poručuju da su radili sve po protokolu. Kažu da prije svega Macron dolazi u večernjim satima, te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere jer službeni posjet počinje, što se njih tiče, u četvrtak dolaskom na Pantovčak. Nakon toga Macron ide na ručak, ali ne ostaje te ne ostaje ni mogućnost da se organizira svečana večera.

Što se radnog ručka tiče tu nema spora, poručuju s Pantovčaka, to je operativna razina gdje će biti ministri. Karakter svečanog ručka na koji dolaze estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, na kojem mjesta za predsjednika nema, s Pantovčaka komentiraju tvrdnjom da je ovo prva takva situacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo