Poslala mu je pismo / Papa naljutio Ružu Tomašić: 'Još jednom sudi Stepincu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

"Papa vrlo dobro zna tko je Irinej i da on nije onakav kakvim se želi prikazati"

8.5.2019.
12:55
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i kandidatkinja Hrvatskih suverenista na izborima za Europski parlament Ruža Tomašić oštro je kritizirala papu Franju koji je rekao da je, radi otkrivanja istine o Alojziju Stepincu, za pomoć zatražio patrijarha Irineja.

"Papa vrlo dobro zna tko je Irinej i da on nije onakav kakvim se želi prikazati. Oni su blagoslivljali tenkove i topove koji su išli na Hrvatsku. Jedan takav ne može biti svjedok. Poslala sam mu pismo, a on traži istinu na drugoj strani... Papa na ovaj način još jednom sudi Stepincu", rekla je Tomašić u srijedu na press konferenciji u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Papa je jučer hrvatskim novinarima rekao da se u procesu kanonizacije kardinala Stepinca došlo do nerazjašnjenih točaka.

"Stepinac je čovjek s vrlinama. To je Crkva izjavila time što ga je proglasila blaženim. Može ga se moliti. On je blažen. Ali u određenom trenutku procesa kanonizacije došlo se do nerazjašnjenih točaka. Riječ je o povijesnim točkama. I ja koji trebam potpisati kanonizaciju sa svojom odgovornošću molio sam, promišljao, tražio savjet i onda sam vidio da trebam tražiti pomoć Irineja (patrijarha Srpske pravoslavne Crkve). Irinej je veliki patrijarh. I Irinej mi je pomogao. Osnovali smo zajedno povijesnu komisiju. Radili smo zajedno. Jer, i Irineja i mene jedino zanima istina. Ne pogriješiti. Čemu služi jedna izjava o svetosti, ako nije jasna istina? Ne služi nikome. Znamo da je Stepinac dobar čovjek, da je blaženik, ali da se učini ovaj korak, ja sam tražio pomoć Irineja da se učini istina. Izučava se. Najprije je osnovana komisija koja je dala svoje mišljenje. Ali sada se izučavaju druge točke. Produbljuju se neke točke kako bi istina bila jasna. Ja se ne bojim istine. Ne bojim se. Samo se bojim suda Božjeg", rekao je papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo