najavio vraćanje na staro / Parovi su zabrinuti: hoće li potencijalni ministar zdravlja Ćorušić ukinuti mogućnost zamrzavanja embrija?

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

HDZ-ov pretendent na ministra zdravlja bio je oštro protiv Zakona u medicinski potpomognutoj oplodnji koji je izglasan 2012. godine, a sada kaže kako bi sve vratio na staro - maksimalno dva embrija i bez zamrzavanja

30.12.2015.
16:17
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je 2012. usvojen Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, HDZ je bio oštro protiv njega i čak je najavljivao da će podići sve stranačke resurse kako bi organizirali referendum kojim će ga srušiti. 

Image
NISU BAŠ BILE BLAGONAKLONE /

Provjerili smo što o potencijalnom ministru zdravstva misle neke njegove pacijentice!

Image
NISU BAŠ BILE BLAGONAKLONE /

Provjerili smo što o potencijalnom ministru zdravstva misle neke njegove pacijentice!

Među najglasnijim protivnicima ovog Zakona bio je i predsjednik HDZ-ovog odbora za zdravstvo i pretendent na novog ministra zdravlja Ante Ćorušić, koji je tada rekao kako se tim zakonom podržava eugenika, znanost o poboljšanju rase koju su prakticirali nacisti te kako se njime omogućuje ubijanje nedužnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog njegova oštrog protivljenja zamrazavanju oplođenih jajnih stanica, mnogi parovi se sada boje da će Ćorušić ukinuti tu mogućnost ukoliko postane novi ministar zdravlja.

U jučerašnjoj emisiji RTL Direkt, Ćorušić je ponovio kako se oštro suprotstavljao tadašnjem ministru zdravlja Rajku Ostojiću te dijelu Zakona o umjetnoj oplodnji koji se odnosi na zamrzavanje embrija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trideset posto embrija pri odmrzavanju propadne. Tko će odlučiti, od deset njih, koji je vijabilan, koji je sposoban, a koji nije? To su inžinjeri medicinske biologije koji na temelju nekakvih svojih pretpostavki kaže - 'ovaj da', a 'ovaj ne'. Poredajte deset ljudi tu pa recite koji može, a koji ne može", rekao je Ćorušić koji bi to riješio zakonom. 

"Ono što je bilo i prije, što ima gotovo isti rezultat, a to je niska stimulacija ovulacije, dva embrija, dvije jajne stanice maksimalno, vraćanje na staro. Dakle, bez zamrzavanja", rekao je Ćorušić u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi po njegovim izjavama, više je nego jasno što Ćorušić planira učiniti ukoliko postane ministar zdravlja u novoj vladi, a čime bi mogao zagorčati život brojnim parovima koji pomoću medicinski potpomognute oplodnje planiraju dobiti dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo