Slučaj Brkić / Pavasović o nestalom spisu: 'On se nalazi 50 metara dalje od DORH-a. Sve ovo je presmiješno'

Gost u emisiji RTL Danas bio je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković

7.10.2018.
21:40
VOYO logo

Gost u emisiji RTL Danas bio je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, dobar poznavatelj prilika u nogometu ali i branitelj odvjetnika koji je s Lukom Modrićem bio na ispitivanju u Uskoku.

Kazao je kako što se tiče odbacivanja optužnice protiv Luke Modrića za lažno svjedočenje, nema nikakvih iznenađenja. "Radi se o jednom procesnom rješenju koje je takvo kakvo je, tužiteljstvo ima rok od tri dana za žalbu, vjerujem da će to iskoristiti, nakon toga odluku o svemu donosi Županijski sud", poručio je odvjetnik Pavasović Visković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smatra li da se u ovom slučaju na neki način pogodovalo Modriću, heroju nacije, Pavasović Visković kaže kako bi to bilo tragično za zemlju. "Mislim da se ovdje radi o činjenici da je Luka Modrić sjajno izabrao svoj braniteljski tim, odvjetnike koji su u samom vrhu te struke i moji su kolege iskoristili svaku mogućnost koju im je Zakon pružao", dodao je.

Bili ste u vodstvu Hajduka - u Dalmaciji su najkritičniji prema kapetanu reprezentacije. Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je Luka Modrić napravio ovog ljeta zaziva kod svih divljenje. Njegova karijera i vještina vrijedna je divljenja i trebamo ga svi posmatrati u sferi nogometa. Možda je jedna druga sportska veličina, jedan legendarni košarkaš najbolje napravio kada mu je čestitao na uspjehu i pohvalio ga. O ovim drugim stvarima koje su izvan nogometa vjerujem da svatko može donijeti svoj sud i da svatko ima pravo na svoje mišljenje bez da ga se za to osuđuje", poručio je odvjetnik. 

Na pitanje je li uobičajeno da se unutar sudskog procesa nekog optuži za lažni iskaz, a da nije gotov prvi proces, odvjetnik Pavasović Visković kaže kako je sudska praksa u Hrvatskoj do sada bila dvojaka. "Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je do sada ustrajalo na stavu da dok nije gotovo centralno suđenje ne ide sa optuženjem za davanje lažnog iskaza. Neka druga državna odvjetništva, primjerice pulsko, su imali takvu praksu, tako da je i sama sudska praksa u tom slučaju bila dvojaka"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega je Davor Radić odvjetnik koji je s Lukom Modrićem spornog dana bio u USKOK-u na ispitivanju završio u postupku pred Komorom. Kako stoji taj slučaj? 

"Mislim da je to bila jedna prigodna prijava zbog toga za što je Luka Modrić bio inkriminiran za što je bio inkriminiran. Međutim, netko tko je svjedok, pred bilo kojim sudom ili državnim odvjetništvom, nema pravo na odvjetnika. Gospodin Radić nije bio odvjetnik gospodinu Modriću tako da mislim da će ta prijava završiti na povoljan ishod za gospodina Radića", kaže odvjetnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Todorić kazao je da se sastao s ministrom Marićem koji je bio ozvučen, a da je sve dogovorio Ivan Crnjac. Imate li kakvih saznanja o tome, sto kaže Vaš klijent?

"O tome nemam nikakvih saznanja. Mislim da gospodin Marić, ako je uopće došlo do tog sastanka, nije bio ozvučen jer to znači jednu vrlo ozbiljnu pripremu od strane državnih organa. Sumnjam da bi gospodin Marić pristao na nešto takvo. Gospodin Crnjac je od samog početka odbijao na bilo koji način preko medija voditi svoje pravne bitke prema bilo kojoj strani. Mislim da je njegovo dosadašnje postupanje bilo korektno prema svim stranama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sada o aktualnoj aferi i nestanku iskaza istrage - mislite li da je nestao zbog imena elitne klijentele ili je razlog neki drugi?

"Tu se opet radi o nerazumijevanju nekih bitnih stvari u pravosuđu. Dakle, nestao je spis sa Općinskog državnog odvjetništva u zagrebu, međutim, nije nestao spis sa Suda. Ono što javnost ne zna je da je taj spis identičan onome koji postoji na Općinskom kaznenom sudu. Dakle, kada bi tu bilo neke urote, tada bi, sasvim sigurno, spis nestao i sa suda. Taj spis postoji 50 metara dalje od Državnog odvjetništva tako da je vrlo vjerojatno da je spis nestao slučajno. Naravno, to Državnom odvjetništvu ne služi na čast međutim, ne čudi kada ministar pravosuđa, koji jako dobro zna kako se skladište i arhiviraju spisi u Hrvatskoj od svega toga skupa diže paniku. To je smiješno"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto se oko toga diže takva frka?

"Mi volimo moralnu paniku. Kao društvo obožavamo biti u moralnoj panici, obožavamo od svega raditi veliku aferu i ako je netko formirao istražnu skupinu da istraži kako je neki spis nestao iz slabo čuvane arhive, mislim da očito nema puno pametnijeg posla", zaključio je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo