bivši ministar / Pavić za parfeme i vino platio 7000 kn iz svog džepa, objavio i dokaz: 'Moja namjera je bila dobra'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kaže kako je zbog insinuacija i uvreda na osobni račun odlučio poklone, čija je vrijednost 7.071,59 kuna, platiti iz vlastitog džepa

24.7.2020.
13:05
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar Marko Pavić osvrnuo se na natpise u medijima o protokolarnim poklonima koje je na kraju mandata kupio za ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je surađivao.

Kaže kako je zbog insinuacija i uvreda na osobni račun odlučio poklone, čija je vrijednost 7.071,59 kuna, platiti iz vlastitog džepa. Novac je uplatio na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Image
Ima se, može se /

Iskoristio posljednje dane: Pavić novcem ministarstva kupio 36 butelja, parfeme, kemijske...

Image
Ima se, može se /

Iskoristio posljednje dane: Pavić novcem ministarstva kupio 36 butelja, parfeme, kemijske...

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu, zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme'', napisao je Pavić danas na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Pavić je prošli tjedan 'peglao' karticu na skupocjene parfeme, luksuzne kemijske olovke i silne butelje vina, a onda od Ministarstva tražio da sve to pokrije. Kazao je kako se radilo o 38 darova za završetak predsjedanja dužnosnicima EU parlamenta.

''Radi se o nekoliko parfema, ali svaki ministar ili ministrica je dobio maramu, kravatu, bocu vina, ja sam se osobno htio svima njima osobno zahvaliti kao osoban touch", rekao je bivši ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po računima koje je objavio Telegram, Pavić je u šoping krenuo prošli ponedjeljak. U jednom trgovačkom centru prvo je kupio dezodorans i dvije toaletne vode od Hugo Bossa što je platio 1213 kuna. 20 minuta kasnije u drugom centru uzeo je kolonjsku vodu i dva parfema od Calvin Kleina što ga je koštalo još tisuću i 595 kuna. Sljedeći dan kupio je i 36 butelja vina vrijednih dvije i pol tisuće kuna, a istog dana popodne kupio je crnu kemijsku i roller olovku od Hugo Bossa i punjenja u plavoj boji vrijedno tisuću 720 kuna.  

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo