i o tomaševiću / Pavičić Vukičević o uhićenjima u GSKG: Ne znam zašto se misli da bih o tome trebala imati neka posebna saznanja

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na novinarsku opasku da je navodno uhićen šef hitnih intervencija GSKG-a, te da ona vjerojatno zna njegovo ime, Pavičić Vukičević je uzvratila kako ne zna.

17.6.2021.
15:17
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Stranke rada i solidarnosti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Jelena Pavičić Vukičević u četvrtak je, nakon konstituirajuće sjednice Skupštine, izjavila da nije informirana o uhićenjima u GSKG. 

Pojasnila je kako je bila na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine. "Tako da o tome ništa ne mogu reći jer ne znam niti ime i prezime osobe o kojoj se radi", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku opasku da je navodno uhićen šef hitnih intervencija GSKG-a, te da ona vjerojatno zna njegovo ime, Pavičić Vukičević je uzvratila kako ne zna.  

Policija i Uskok potvrdili su ranije danas da su na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je, po pisanju medija, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pretresi /

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i voditelj hitnih intervencija

Image
pretresi /

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i voditelj hitnih intervencija

Upitana kako joj zvuče takve optužbe jer je navodno riječ o gospodarskom kriminalu vezano uz obnovu Zagreba, bivša obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba kaže da joj ne zvuče dobro, ali ne zna zašto se misli da bi ona o tome trebala imati neka posebna saznanja.

"GSKG je podružnica Zagrebačkog holdinga i kao što znate sve dok nisam bila prisiljena zbog smrti gradonačelnika (Milana Bandića) preuzeti čelnu funkciju u Gradu nisam bila čak niti članica Skupštine trgovačkog društva Zagrebački holding i ne znam kakve su aktivnosti bile poduzete u tome smjeru", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je s pozicije zamjenice gradonačelnika za društvene djelatnosti uvijek govorila o obnovi objekata društvene namjene, a tu nije upravitelj GSKG.

Na pitanje zna li da je danas Ministarstvo pravosuđa potvrdilo kako je žičara građena na tuđoj parceli, Pavičić Vukičević je rekla da je tu informaciju vidjela ujutro u medijima i procjenjuje da će "vjerojatno doći do žalbe na takvu presudu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U situaciji kada se radi prometna infrastruktura, a unatoč mjerenju buke, čini se da žičara ipak jest prometna infrastruktura, u tom slučaju Grad Zagreb ima pravo pokrenuti postupak izvlaštenja ukoliko nema dogovora prema vlasnicima parcela i Grad Zagreb je dužan takve sugrađane, vlasnike tog zemljišta obeštetiti. Grad Zagreb će poduzeti ono što smatra da je u najboljem interesu Grada", kaže Pavičić Vukičević. 

Na pitanje čiji je to bio propust, kaže da ne može o tome ništa reći nego je samo pročitala informaciju te da se vjerojatno to može vidjeti iz presude koju nema na uvid.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić Vukičević je na pitanje je li gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pogriješio što je direktno imenovao dva člana Uprave i tri člana Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, istaknula kako smatra da je u prvih 100 dana svake vlasti jako važno ljudima omogućiti da povuku svoje prve poteze i da ih puno ne kritiziramo. 

"Jedino sam zabrinuta s obzirom na legalnost takvih odluka, s obzirom da Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga broji 11 članova. Da bi Nadzorni odbor mogao biti konstituiran, znači da to tijelo izabere svoga predsjednika i da to tijelo može povlačiti bilo kakve pravne aktivnosti mora ih biti izabrano barem šestero. Bojim se da ukoliko dođe do tužbi to neće dobro završiti za Zagrebački holding", kaže Pavičić Vukičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli da to nije dobar način kako započeti s mandatom, ali ističe i kako se ne slaže s time da je prekršen zakon.

"Do 2009. mogli smo tumačiti i ovako i onako - i gradonačelnik i Gradska skupština ovisi tko je čitao sa koje strane zakon imali su mogućnost imenovati Skupštinu Zagrebačkog holdinga, ali isto tako Nadzorni odbor i druga tijela koja su proizlazila iz određenih ovlasti. No, nakon toga u Zakonu vrlo jasno stoji da predstavlja i zastupa Grad Zagreb gradonačelnik Grada Zagreba i on ima ovlasti imenovati Skupštinu trgovačkog društva", istaknula je Pavičić Vukičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo je pitanje, kaže, imamo li kao političari pravo da se u izbornoj kampanji pozivamo na određena demokratska pravila, a poslije ih ne poštujemo. 

Vezano za preko 300 milijuna kuna gubitaka u Zagrebačkom holdinga Pavičić Vukičević kaže da se dobar dio tog gubitaka generirao radi korone, potresa i smanjenih gospodarskih aktivnosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitala je novoizabranom predsjedniku Gradske skupštine Jošku Klisoviću i potpredsjednicima te svim kolegama zastupnicima.

Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine protekla je u demokratskom raspoloženju, rekla je Pavičić Vukičević te se nada da će tako i nastaviti raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo