Videodetekcija / Pazi, snima se! 1088 novih supekamera u samo nekoliko sekundi će zabilježiti svaki vaš prekršaj na cesti

Image
Foto: RTL

Superkamere sa sustavom videodetekcije otkrivaju u nekoliko sekundi izvanredne situacije na autocesti

30.10.2020.
7:55
RTL
VOYO logo

Hrvatske autoceste postavit će 1088 novih digitalnih kamera duž cijele svoje mreže autocesta, u sklopu projekta rekonstrukcije sustava videonadzora i sustava videodetekcije, čija je vrijednost oko 41 milijun kuna.

Te superkamere sa sustavom videodetekcije otkrivaju u nekoliko sekundi izvanredne situacije na autocesti poput vožnje u suprotnom smjeru, zaustavljeno vozilo ili vozilo koje se kreće presporo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HAC-u objašnjavaju da sve više vozila na autocestama povlači za sobom i potrebu za povećanje sigurnosti prometa na njima. Pri tome se najviše izvanrednih situacija na autocestama najčešće događa u zonama čvorova i velikih objekata. A kako bi se spriječile moguće posljedice izvanrednih situacija na autocestama, ističu u HAC-u, potrebno ih je na vrijeme detektirati te s pomoću promjenljive prometne signalizacije prenijeti poruke sudionicima u prometu i pravodobno upozoriti sve nadležne interventne službe.

Stoga je na autocestama uveden sustav videonadzora i videodetekcije kojim se obavlja stalan nadzor i analiza stanja prometa. Kamere su pri tome postavljene na mjestima gdje je najveća mogućnost nastanka incidentnih situacija, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo