oglasio se i Pupovac / Penava bez komentara o napadu na učenika u Vukovaru: Živi zid protiv njega podnosi kaznenu prijavu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ne želim komentirati nikakve izjave iz SDSS-a. Očekujem od policije da dobijem puno izvješće o događaju'

17.1.2019.
22:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Učenika vukovarske srednje škole u srijedu navečer kod autobusnog kolodvora napala je skupina mladića koji su bili maskirani fantomkama. Njih pet, šest, pretukli su mladića, a iz vukovarske policije u četvrtak su rekli kako je mladić lakše ozlijeđen.

Inače prije samo dva dana vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku jer su izvođenje hrvatske himne na utakmici prošle godine pratili sjedeći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su neki mediji objavili da je objavio i snimku, ali mi je na internetu nismo nikako mogli naći. Dragana Jeckov iz SDSS-a rekla je za Novosti da je napad na učenika rezultat politike koju vodi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jer je on apostrofirao srednju školu "Nikola Tesla".  

Oglasili se Penava i Pupovac

Penava večeras nije želio komentirati najnoviji incident u Vukovaru. "Ne želim komentirati nikakve izjave iz SDSS-a. Očekujem od policije da dobijem puno izvješće o događaju. Žao mi je što je došlo do sukoba i što je mladić ozlijeđen. Uvijek sam protiv nasilja", kazao je Penava za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Pupovac poručuje kako je napad na dvojicu učenika srednje tehničke škole u Vukovaru, jedne od najboljih škola u županiji, ”svakako nemio događaj, zato što je izveden od strane petorice mladića, od kojih su četvorica nosili fantomke”. 

Napad pada u vremenima u kojima je gradonačelnik Penava dva dana zaredom označio učenike te škole srpske nacionalnosti i samu školu za nedovoljan patriotizam, za nepoštivanje himne i smjestio ih je u kontekst puzajuće velikosrpske agresije, napadajući na taj način ne samo institucije srpske zajednice, ne samo tehničku školu i njezino rukovodstvo, nego i učenike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri tome je na službene stranice Grada stavio video sa spomenute utakmice, čime je uz video koji postoji na YouTubeu, mogao direktno dati povoda za ovu vrstu napada", komentirao je  Pupovac. 

Za razliku od napada prije godinu dana, strahuju, nastavio je, da je ovaj napad "bio poveden gradonačelnikovim istupom, kako na press konferenciji, tako i na polaganju vijenaca posebno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi zid podnosi kaznenu prijavu protiv Penave

Sukob je osudio i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekavši kako izjave od Penave u zadnjih nekoliko mjeseci ne doprinose normalizaciji odnosa.

Predsjednik Živog zida Vukovara Pavao Josić najavio je kako će u petak podnijeti kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika zbog objavljivanja video snimke maloljetne djece, a što je dovelo do ovoga napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo