poruka iz vukovara / Problemi za Plenkovića? Penava: 'Razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a'

Andrej Plenković mogao bi dobiti još jednog protukandidata na stranačkim izborima u HDZ-u

11.10.2019.
19:51
VOYO logo

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, kaže da mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu mogućih protukandidata Andreju Plenkoviću, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, na unutarstranačkim izborima u HDZ-u u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata s obzirom na to da godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru "državne institucije nisu napravile ništa".

Stoga u intervjuu za Večernji list kaže da će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora: ''Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji'', kazao je Penava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo