Kandidat za zamjenika / Penava se oglasio o izborima u HDZ-u i prijetnjama: 'Nemamo svi jednake uvjete...'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Po njegovim riječima, na istoku Hrvatske više od 50 posto popisanih članova HDZ-a više nisu članovi stranke

20.2.2020.
14:27
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak u Vukovaru kako je apsurd da HDZ ima 211.000 članova, da je riječ o prenapuhanoj brojci jer smatra da HDZ nema ni 100.000 članova te da nemaju svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima.

"Što trebamo govoriti kada je potrebno više potpisa prikupiti za predsjednika i zamjenika predsjednika HDZ-a nego za predsjednika države. Taj podatak puno govori o tome kako se cijelo vrijeme zanemaruje stranka i stranački rad jer da to nije tako, imali bismo čistu situaciju", rekao je Ivan Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, na istoku Hrvatske više od 50 posto popisanih članova HDZ-a više nisu članovi stranke. "To stanje nije dobro i transparetno. Pitam se kome to treba, a očito da odgovara onima koji bi nešto prikrili, ušićarili i zamutili", rekao je.

"Ovo je bez obzira napredak u demokratskom smislu"

Penava je rekao kako je i jutros iz nekih temeljnih ogranaka dobio informacije o prijetnjama nadređenih da se ne daju potpore ovome ili onome kandidatu. "Nemamo svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima i ovo, po svemu što se radi i događa, nije ravnopravna stranačka utakmica", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, sve što se događa unutar HDZ-a ostavit će određene posljedice i tragove poslije izbora jer se već kroz prikupljanje potpisa članstvo dijeli i stvaraju blokovi.

"Ovo je bez obzira na sve ipak napredak u demokratskom smislu, ali je vrlo jasno da postoje stvari koje se nisu smjele dogoditi i koje je trebalo odmah ukloniti, poput ovoga s brojem potrebnih potpisa jer u startu onemogućava nečija kandidatura", upozorio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo je omogućiti i onima u lokalnim sredinama koji su se dokazali nekim svojim radom i trudom, a imaju stranačkih ambicija da se kandidiraju. Trebalo je omogućiti i poraženima, tko god oni bili, da im poslije izbora bude jasno da su izgubili jer nisu bili dovoljno dobri, prepoznatljivi i kvalitetni, a ne da su izgubili zbog prijetnji određenom timu ljudi i jer nisu svi imali iste uvjete", zaključio je Ivan Penava. 

Tijek predizborne unutarstranačke kampanje u HDZ-u Ivan Penava komentirao je novinarima nakon predstavljanja projekta "FoTo Muzej".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo