NOVI PREVRATI U DP-U / 'Penava ulazi u opasno društvo pa tu su moguće svakakve kombinacije. Treba biti oprezan'

U samo nekoliko sati - vukovarski gradonačelnik od člana Domovinskog pokreta, postao je i kandidat za novog šefa stranke

21.9.2021.
20:56
VOYO logo

U Domovinski pokret Ivan Penava učlanio se jučer, a danas objavio da će se kandidirati za predsjednika stranke.

U utrci za nasljednika Miroslava Škore Penava je zasada jedini, ali poziva i druge članove da se kandidiraju. Stranka koja nosi Penavino ime se gasi, a članove je poveo u Domovinski pokret jer, siguran je, to je stranka koja ima budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez daljnjeg mislim da Domovinski pokret ima onu potrebnu esenciju, strukturu, na kraju krajeva sve smo mi to skenirali, promatrali tijekom ove suradnje s Domovinskim pokretom i na kraju krajeva i donijeli ovu odluku", kazal je Penava.

Image
evo što je rekao /

Penava o ulasku u Domovinski pokret: 'Kandidirat ću se za predsjednika stranke, Domovinski rat je predznak za sve koalicije s drugima'

Image
evo što je rekao /

Penava o ulasku u Domovinski pokret: 'Kandidirat ću se za predsjednika stranke, Domovinski rat je predznak za sve koalicije s drugima'

S bivšim kolegom koji je vodio stranku i to pod svojim imenom, kaže, nije se čuo ali mu poručuje: "Poštujem odluku kakva je, nadam se da je da je gospodin Miroslav Škoro dobro odlučio, da je zadovoljan s takvom odlukom i to je otprilike to, to mu želim i kao čovjek i kao prijatelj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro o svom nasljedniku zasada nema komentara, tek je jučer na Facebooku objavio da ima novi glazbeni hit.

Sreću je Penavi zaželjela Škorina sestra i saborska zastupnica Vesna Vučemilović koju je Domovinski pokret izbacio iz stranke, ali ga i upozorila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulazi u opasno društvo pa tu su moguće svakakve kombinacije. Ni Miroslav Škoro prije godinu dana nije mislio da će mu se dogoditi ovo što se dogodilo tako da treba biti oprezan u svakom slučaju", smatra Vučemilović.

Vučemilović je sigurna da će Mario Radić, kako kaže, Penavu instalirati na vrh stranke jer je sigurna da će izbori, koji bi se trebali održati u listopadu, biti samo farsa. 
Očekivano upravo suprotno tvrdi predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo okrenuti sada stranicu, imam povjerenje u gospodina Penavu da ima one potrebne  vrline da na pravi način vodi stranku. Može biti bolji od Škore", kazao je Stephen Nikola Bartulica, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

"Mi smo nova stranka, mislim da Hrvatskoj treba jedna konzervativna opcija, autentična konzervativna opcija", kazao je Bartulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je Penava namjerava voditi? Odmah je rekao da jedino koalicija s SDSS-om ne dolaze u obzir, ali nejasan je lokacijski okvir. Jer prvo je kazao da ostaje u Vukovaru u smislu funkcije gradonačelnika Vukovara, ali onda i dodao da će u Zagrebu biti češće.  

"Voditi stranku iz Vukovara ili bilo kojeg drugog grada koji se nalazi tako daleko od tog centra moći dakle na, mogu reći, bez nekakvih negativnih konotacija, na periferiji je definitivno nemoguće", kazao je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda Ivan Penava malo spava i možda je on sposobniji nego što to ja mislim, ali vidjet ćemo, mislim da je to previše posla za jednu osobu i mislim da neće moći to kvalitetno obavljati", smatra Vučemilović.

Moguće je da će Penava pretendirati i na Škorinu poziciju potpredsjednika Sabora oko čega se oporba tek treba dogovoriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšeg člana HDZ-a preuzimanjem Domovinskog pokreta čeka saborski Klub koji sada ima osmero članova, upola manje nego nakon lanjskih parlamentarnih izbora, a rejting je pao gotovo do razine statističke greške. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo