OBRANIO MANDAT / Penavin prvi mandat otkako je izašao iz HDZ-a: Objasnio još jedan razlog podjele Vukovara

Ivanu Penavi je ovo treći gradonačelnički mandat, prvi otkako je izišao iz HDZ-a

31.5.2021.
19:08
VOYO logo

Vukovar je dobio novog-starog gradonačelnika.

Čini se da Ivanu Penavi nije naštetio izlazak iz HDZ-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanu Penavi je ovo treći gradonačelnički mandat, prvi otkako je izišao iz HDZ-a i njegova pobjeda u Gradu heroju sigurno je, barem na simboličkoj razini, težak udarac za HDZ. Ipak, Vukovar i dalje ostaje grad dubokih podjela i s puno problema i o tome razgovaram s dugogodišnjim gradonačelnikom.

Je li nakon 30 godina došlo vrijeme da se dokinu te podjele gradu Vukovaru. Mogu li funkcionirati škole i vrtići bez tih nacionalnih predznaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajte, prbvo bi se trebali dogovriti oko termina "što je podjela". Ovo što ste rekli za vrtiće i škole i ljude međusobno u međusobnoj komunikaciji u svakodnevnom životu, svakako. Međutim, činjenica je da je ovaj grad pretrpio strašna razaranja, da su ljudi i obitelji doživjeli teške gubitke koji nisu naprosto sanirani u onoj mjeri u kojoj su mogli i trebali bit. Tako da je to još jedan razlog te podjele, ne kažem da bi te podjele samim tim nestale, ne bi sigurno, ali lakše bi bilo nositi taj teret. Definitivno, ovo što ste rekli, ne trebamo i ne smijemo budućnost opterećivati, kad kažem budućnost, mislim na naše najmlađe sugrađane i davno je došlo vrijeme zapravo da... 

Je li to možda znači da biste u Gradskom vijeću udružili snage s bivšim gradonačelnikom Željkom Sabom koji je ipak u kampanji najglasnije to proklamirao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajte, bilo je više opcija. Jedan je od njih je Željko Sabo koji smo govorili da je to vrijeme i da treba ići u tom smjeru. Apsolutno nam je da svatko tko će radit na korist grada Vukovara i njegovih građana prihvatljvi partner, prihvatljive ideje. To smo demonstrirali i prošli i pretprošli mandat. Sve ono što je dobro za grad ćemo prihvatiti, a jednako tako, u smislu ovog političkog ambijenta koji je stvoren kroz koaliciju HDZ-a i SDSS-a apsolutno, dakle u tom kontekstu, svi partneri su prihvatljivi. Apsolutno tu više nema prihvatljivih, ako ćemo se voditi logikom HDZ-a i SDSS-a.

Image
BORBA ZA ISTOK /

Neslužbeni rezultati DIP-a: Penava ostaje gradonačelnik u Vukovaru, HDZ-u županija

Image
BORBA ZA ISTOK /

Neslužbeni rezultati DIP-a: Penava ostaje gradonačelnik u Vukovaru, HDZ-u županija

U kampanji ste često puta upozoravali da su HDZ i SDSS udružili, da tako kažem, protiv vas. Ipak, sada ćete morati i nacionaloj razini s HDZ-om i na gradskoj razini sa SDSS-om uskoro surađivati i to sa Srđanom Kolarom, s kojim se svi sjećamo incidenta kad vam je donio Statut grada na ćirilici, a vi ste ga bacili na pod. Jeste li u međuvremenu izgladili odnose?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajte, gospodin Kolar i ja nikad nismo imali napete odnose i to je vrhunac naše napetosti među sobom. To što je tada gospodin Kolar napravio na sjednici Gradskog vijeća je napravio po naputku. Znači, to nije bilo nešto što je on smislio. Jasna je stvar da je to došlo iz Zagreba i da je on to napravio po diktatu središnjice u Zagrebu i zato sam rekao da, otprilike, politiku u gradu Vukovaru ćemo formirati po mjeri Vukovaraca i Vukovara sa što je manje moguće upliva velikih središnjica u Zagrebu. 

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo