RASPISAO SE NA FACEBOOKU / Pernar objasnio zašto je izašao iz HDZ-a: 'Shvatio sam da nije moguće krasti i živjeti u vječnosti s Isusom'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Cijeli život mislio sam da je konačni smisao života u ovom svijetu - materijalizam, pohlepa i novac. To su bile stvari koje su me zanimale, to je bio i razlog zašto sam se učlanio u HDZ'

30.12.2017.
14:11
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar na svom Facebooku je odlučio, između ostalog, objasniti zašto je katoličanstvo idealna religija za lopove i zbog čega je napustio HDZ, u kojem je bio neko vrijeme, i Katoličku crkvu. 

"Cijeli život mislio sam da je konačni smisao života u ovom svijetu - materijalizam, pohlepa i novac. To su bile stvari koje su me zanimale, to je bio i razlog zašto sam se učlanio u HDZ (da bi pokrao druge i da bi meni bilo dobro).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u srcu mi je cijelo vrijeme bila praznina, i nešto je falilo. Pitao sam se što i upravo u tom trenutku prilazi mi jedan mladić s kojim sam često zajedno radio preko Student servisa i kaže mi da je to što mi fali Isus", započeo je Pernar status na svom Facebooku te nastavio objašnjavati kako je tu bio početak njegovog razilaska s Katoličkom crkvom i HDZ-om, a zatim je opisao zbog čega je katolička crkva idealna religija za HDZ.

"Čitajući Bibliju shvatio sam da nije moguće krasti i bit nepošten, a živjeti u vječnosti s Isusom. To je bio ključan razlog zašto sam izašao iz HDZ-a i odbacio taj mentalni sklop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što me najviše iznenađuje je to što moje bivše kolege iz HDZ-a i dan danas razmišljaju kao ja nekad vjerujući da će se spasiti i biti s Isusom u vječnosti iako su na zemlji gazili sve njegove principe i zapovijedi.

Katolička crkva je idealna religija za njih jer ih uvjerava da je to moguće. Možeš bit lopov i bit spašen. I ne samo da ih uvjeravaju u to, već i druge ljude pozivaju da glasuju za njih", napisao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo